Reclamă

Trăim un prezent instabil din punct de vedere economic. De altfel, viitorul sună și mai înfricoșător pentru cei care urmează să plătească iarna viitoare facturi la gaz. Având un astfel de context, mulți oameni caută soluții pentru a cheltui banii cu chibzuință. Deși acest lucru părea imposibil ce puțin la capitolul încălzire, un britanic a găsit soluția ideală.

Cu câteva obiecte banale din casă, poate fi încălzită o încăpere

Urmează o iarnă grea, mai ales pentru bugetul utilizatorilor de energie și gaze. Problema nu îi vizează doar pe români ci și pe cetățenii altor state. Războiul din Ucraina și contextul conflictual cu Rusia a dus la o situație alarmantă în domeniul economic. Astfel, mulți cetățeni nu știu cum se vor putea încălzi în sezonul rece. Din informațiile care se vehiculează intens în spațiul public, s-ar părea că facturile ar putea atinge cifre uriașe.

Pentru a scăpa de acest stres, mulți oameni caută intens soluții ieftine pentru a-și încălzi locuințele.

Este și cazul unui bărbat din Marea Britanie care a găsit o soluție ingenioasă de a-și încălzi biroul. Cu o sumă extrem de mică, acesta reușește să ridice temperatura dintr-o încăpere.

Pas cu pas, acesta le-a descris doritorilor de a-i urma exemplul de ce ustensile au nevoie. Două ghivece, o tavă cu rezistență termică și patru lumânări. Pentru a crea căldură, acesta folosește un principiu al fizicii.

În tava rezistentă termic așează cele 4 lumânări peste care pune rând pe rând cele două ghivece.

FullSizeRender

Deși pare imposibil, căldura se propagă prin găurile ghivecelor în încăpere, iar aerul se încălzește treptat. Metoda a devenit virală pe Tik Tok, semn că există multe persoane interesate de ideea ingenioasă.

Jurnaliștii de la Antena 1 au reprodus experimentul. De asemenea au realizat și un cost total zilnic pentru această metodă. Mai exact, doar 2 lei ar urma să cheltuiască cei care vor ajunge la această alternativă.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro