Vremea începe să se răcească drastic în toată țara. Iarna își face simțită prezența mult mai rapid față de anul trecut!

Zilele acestea au fost tocmai bune pentru plimbările în parc. Temperaturile au fost peste media normală pentru această perioadă a anului. Din păcate în curând trebuie să scoatem gecile groase de iarnă, mănușile și fularele. Iarna se apropie rapid iar meteorologii anunță ploi și temperaturi mult mai scăzute. Nu este exclus ca în curând să înceapă și ninsoarea în anumite zone din țară.

Vin vești proaste de la meteorologi! Temperaturile scăzute pun stăpânire pe România
Pinterest

Părăsim rapid zilele cu Soare!

Elena Mateescu, Directorul ANM, a anunțat că începând cu data de 23 noiembrie, vor apărea ploile și temperaturile scăzute.  Dacă weekend-ul acesta am putut să purtam haine mai subțiri, săptămâna viitoare temperaturile maxime vor fi cuprinse între 6 și 10 grade Celsius. Din păcate, mai am o veste neplăcută. Temperaturile minime vor putea ajunge chiar și la -5 grade Celsius, în mod special în zonele de munte.

”Marți vorbim de o vreme în răcire. La acest sfârșit de săptămână vorbim de temperaturi care, într-o bună parte din țară, vor depăși 15 grade Celsius. Vorbim de o vreme, astăzi, mâine și luni, cu valori de temperaturi peste ceea ce ar fi normal pentru această dată din calendar, însă marți, miercuri și joi vorbim de o vreme în răcire.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 6 și până la 10 grade Celsius, iar minimele între -5 și până la 6 grade, cu cele mai coborâte valori în depresiunile din estul Transilvaniei.

Se vor înregistra și precipitații slabe cantitativ

Vorbim și de precipitații slabe cantitativ, iar în zona Carpaților Orientali. Mai ales la altitudini mari, este posibil să consemnăm din nou precipitații predominant sub formă de ninsoare, după care weekendul să aducă din nou temperaturi ușor în creștere.

De interes rămân norii de tip stratiform, care pe parcursul nopților și dimineților vor determina producerea fenomenului de ceață. Actualizarea informărilor pentru intervalul 22 noiembrie, până în jurul datei de 20 decembrie, menționează faptul că, pentru săptămâna viitoare, vorbim de precipitații în general normale, cu o tendință de excedent ușor în partea de sud-vest a țării și care vor fi de interes, în special, la mijlocul săptămânii viitoare”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.