De mai bine de un an, la granița cu România se desfășoară războiul în Ucraina.

Armele sunt mai aprige ca niciodată, iar bilanțul războiului prezintă victimele în ambele tabere beligerante. Însă, în acest context destul de sensibil pentru întreaga omenirie, premierul Ungariei a făcut o serie de declarații uimitoare care au ridicat multe semne de întrebare.

Viktor Orban nu se ferește să își expună în mod public convingerile și părerile, în ciuda contextului destul de sensibil. În plin război în Ucraina, Orban este de părere că nimeni nu poate opri acest conflict, mai ales că acum este mult prea târziu pentru a se întâmpla asta.

Și, totuși, se pare că, în concepția premierului Ungariei, singura persoană care ar fi avut capacitatea de a opri războiul din Ungaria este nimeni altul decât Donald Trump. Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii ar fi, în viziunea lui Orban, singurul care poate salva Occidentul și omenirea.

„Dacă Trump ar fi fost preşedinte când a început invazia rusă, ruşii nu ar fi putut face asta. Trump este cel care poate salva lumea occidentală şi poate întreaga umanitate”, a spus Viktor Orban într-un interviu cu Tucker Carlson.

Viktor Orban, declarații uimitoare în contextul războiului din Ucraina. „Trump este singurul lider care poate salva Vestul”

„Este ceea ce făceau comuniștii”

Viktor Orban nu s-a ferit nicio secundă să își afirme poziția și să recunoască că este de partea lui Donald Trump în procesul pe care statul american i l-a intentat. Ba mai mult, este de părere că Trump este o victimă a unor practici similare cu ceea ce se întâmpla pe timpul regimului comunist.

Așa cum era de așteptat, interviul lui Viktor Orban a agitat destul de mult apele și a stârnit un val de reacții. Multe voci susțin că Orban nu este în măsură să discute despre asta, având în vedere că guvernul pe care îl conduce a fost criticat de Uniunea Europeană pentru îngrădirea independenței justiției.

@tuckercarlsonHungary’s prime minister tells Tucker why Trump is the only leader who can save the west.

♬ original sound – Tucker Carlson