Reclamă
Reclamă

Alegerile de azi pentru Parlamentul European sunt „primul vot european pe un subiect care priveşte aproape toate statele membre”, a declarat prim-ministrul ungar, Viktor Orban, după ce a votat, duminică, la Budapesta, transmite MTI. „Campania are loc în jurul războiului în toate ţările, a devenit o chestiune pan-europeană”, a spus Orban.

El a susținut, răspunzând la o întrebare, că pacea în Ucraina poate fi realizată în două etape: „Mai întâi trebuie câştigate alegerile din Europa, apoi rezultatele votului trebuie interpretate ca fiind opinia oamenilor despre război şi pace”. „Este prima parte a misiunii; a doua jumătate va fi finalizată de americani la alegerile prezidențiale din SUA”, a adăugat Orban.

În Ungaria se desfăşoară, duminică, alegeri municipale, simultan cu scrutinul pentru Parlamentul European. Prim-ministrul ungar, principalul aliat al lui Putin în UE, a încercat să acrediteze ideea că aceste alegeri reprezintă o alegere între „război și pace”.

Reclamă

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro