Reclamă
Reclamă

Prim-ministrul ungar Viktor Orban a descris noua conducere UE ce se profilează, sub un potențial al doilea mandat de președinte al Comisiei Europene al Ursulei von der Leyen, drept o ‘coaliție pro-război, pro-migrație și anti-economie’.

Într-un interviu acordat vineri postului de radio de stat ungar, Orban, aflat într-o vizită în Germania, a declarat că o coaliție ‘din ce în ce mai de stânga’ a conservatorilor, social-democraților și liberalilor, care împreună dețin o majoritate în noul Parlamentul European, a ajuns deja la un acord în această privință, notează Agerpres. ‘Aceasta este o coaliție pro-război care s-a strâns laolaltă pentru a accelera alunecarea Europei în război’, a afirmat el, arătând că Europa trece printr-o etapă de militarizare fără precedent de la Al Doilea Război Mondial.

La reuniunea informală de luni de la Bruxelles a liderilor UE nu se ajunsese încă la un acord cu privire la persoanele care vor ocupa principalele funcții din UE în urma alegerilor europarlamentare din iunie. Cu toate acestea, este ‘un meci al cărui fluier de început a fost dat deja’, a spus Orban.

Reclamă

În opinia sa, Manfred Weber, ca lider al Partidului Popular European (PPE) – partidul cu cele mai multe mandate în viitorul PE -, a jucat ‘rolul lui Belzebut’ (diavol) în forjarea acestei coaliții. Weber este ‘un vechi dușman al Ungariei’, iar von der Leyen este ‘doar o fetiță de altar’ pe lângă el, a mai spus Orban.

Potrivit lui, coaliția ‘weberienilor’ va executa așa-zisul ‘plan Soros’, prin care miliardarul american de origine evreiască născut în Ungaria încearcă să inunde Europa cu imigranți pentru a le fura națiunilor europene identitatea creștină și națională. ‘Un schimb de populație are loc în Europa, persoanele albe, creștine, cu conștiința tradițiilor – europenii, să spunem – devin tot mai puține, iar numărul migranților importați crește’, a continuat Orban.

În acest context, un efect al imigrației masive este faptul că Germania ‘nu mai seamănă’ cu ce era, crede premierul ungar, citat de AFP. ‘Dacă este să o compar cu țara de acum zece ani, gustul nu mai este același, mirosul nu mai este același’, a spus el, criticând o țară total transformată, cu ‘sute de mii’ de migranți beneficiari ai recentei relaxări a condițiilor de dobândire a cetățeniei.

Altădată un exemplu ‘pentru poporul său muncitor’ și ‘ordinea sa’, Germania este de acum ‘o lume colorată și multiculturală’, ceea ce are ‘tot felul de efecte’ asupra societății, a apreciat el. Liderul naționalist, cunoscut pentru pozițiile sale anti-migrație, s-a felicitat că în 2015 a închis poarta pentru refugiați și ‘a păstrat o insulă de pace’ în Ungaria, spre deosebire de Germania, care a primit atunci aproape un milion de persoane.

Ungaria va prelua la 1 iulie pentru un semestru președinția Consiliului Uniunii Europene.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro