Imagini de ultimă oră din mina prăbușită, unde zeci de mineri sunt captivi de 9 zile.

Salvatorii fac eforturi să ajungă la ei și să-i scoată în viață. Până acum, s-a ajuns la ei cu o cameră de filmat, care a obținut imagini care vor ajuta la eliberarea lor dintre ruine.

Imagini cu zecile de mineri, blocați în mină de 9 zile

Accidentul teribil s-a produs în Uttarakhand, India, în urmă 9 zile. De atunci, cei 41 de muncitori au rămas captivi în tuneluri, ieșirea fiind blocată de ruinele minei, care s-a prăbușit.

Oamenii au rămas acolo fără apă sau mâncare. Așa că pe lângă eforturile pentru eliberarea lor, echipele de intervenție au fost nevoite să găsească modalități prin care să le transporte alimente.

În primele zile, s-a folosit o conductă, prin care au fost trimise diferite alimente de dimensiuni mici, care nu riscau să rămână blocate.

Cum primesc mâncare minerii prinși sub dărâmături

Ulterior, salvatorii s-au folosit de o țeavă forată în tuneri, prin care au reușit să bage o cameră endoscopică. Așa au reușit să obțină primele imagini cu bărbații prinși captivi în mină.

De asemenea, au reușit să le trimită și prima masă caldă, formată dintr-un preparat din orez și linte.

Imaginile filmate cu cei peste 40 de mineri care nu au văzut lumina zilei de mai bine de o săptămână au fost făcute publice. În videoclip se vede că aceștia sunt în viață și că așteaptă să fie salvați cât mai repede.

Fiecare dintre ei a fost pus de autorități să vină în fața camerei și să-și spună numele, să facă cu mâna și să zâmbească. Sunt primele imagini cu ei pe care familiile le-au văzut de la prăbușirea tunelului.