O zebră a devenit vedetă pe internet, după ce a „evadat” din grădina zoologică unde era ținută.

Animalul s-a plimbat nestingherit prin oraș, spre surprinderea tuturor celor care au zărit-o. Îngrijitorii au reușit s-o prindă după mai multe ore și a fost nevoie să o sedeze.

Nu în fiecare zi îți este dat să vezi o zebră în mijlocul orașului, dar locuitorii din Seul au trăit această experiență. O zebră a fost filmată în timp ce galopa printre clădiri, mașini și trecătorii de pe stradă. Animalul s-a plimbat nestingherit mai multe ore, până când a fost prins de îngrijitorii săi.

Zebra aventurieră care i-a lăsat fără cuvinte pe sud-coreeni se numește Sero și este un mascul în vârstă de 3 ani. El a reușit să evadeze din grădina zoologică din oraș în timp ce veterinarii îi faceau un control de rutină. Descurcăreț, s-a făcut nevăzut chiar de sub nasul lor și a parcurs o distanță impresionantă până ca cineva să își dea seama că lipsește.

Animalul a ajuns pe străzile aglomerate ale capitalei Sud-Coreene, unde s-a plimbat nestingherit timp de 3 ore, pe străzi și printre clădiri. Nici măcar mașinile de pe șosea nu l-au intimidat, așa că a trecut pe lângă ele, în timp ce șoferii și trecătorii îi făceau poze și îl filmau.

Zebra a fost prinsă de îngrijitori, care au adus-o înapoi la grădina zoologică

În cele din urmă, angajații grădinii zoologice de care aparținea și-au dat seama că lipsește și au pornit în căutarea lui. Însă să-l oprească din plimbare a fost într-adevăr o misiune dificilă, căci animalul era foarte agitat. Lucrătorii  au reușit să-l captureze după ce l-au încolțit pe o alee îngustă. Sero a fost tranchilizat, iar mai apoi a fost dus în siguranță înapoi în cușca sa.

Din informațiile furnizate de grădina zoologică, se pare că masculul nu a trăit niciodată în sălbăticie. A fost născut în incinta adăpostului, unde a și crescut.

Doar că un șir de evenimente nefericite l-au făcut să devină tot mai agresiv și mai năzdrăvan. După ce ambii săi părinți au murit, Sero s-a transformat într-un adevărat rebel. Îngrijitorii săi au povestit că, la un moment dat, s-a bătut chiar și cu un cangur cu care a avut ceva de împărțit.