Un troleibuz de pe linia 86 a luat foc, pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Gabriela Firea a vorbit despre incident.

Reclamă

Un troleibuz a luat foc

Un troleibuz de pe linia 86 a luat foc. La fața locului au fost trimise două autospeciale cu apă și spumă, o ambulanța SMURD și o mașină de descarcerare. O primă ipoteză susține că troleibuzul ar fi putut luat foc din cauza unui scurtcircuit. Acesta a ars aproape complet, din el rămânând doar caroseria.

Reclamă

Un troleibuz a luat foc in Centru. De competentă ce este administrația Firea. Eu nu imi aduc aminte de atât de multe…

Gepostet von Ciprian Ciucu am Sonntag, 7. Juni 2020

În troleibuz era doar o singură pasageră și șoferul care au reușit să iasă. Potrivit martorilor, înainte ca acesta să ia foc, din partea de sus a troleibuzului a început să iasă fum. Șoferul a încercat să stingă flăcările, însă fără succes, mai ales că focul s-a extins cu repeziciune.

Ce spune Gabriela Firea

Ulterior, la scurtă vreme după producerea incidentului, Gabriela Firea a reacționat. Primarul Capitalei a afirmat că  speră ca cei care blochează licitațiile să vadă imaginile.

„Sper că toți cei care blochează intenționat licitațiile pentru achiziția de mijloace de transport în comun să vadă această imagine cu un troleibuz în flăcări, în centrul orașului! Doi ani am fost șicanați cu licitația pentru achiziția a 100 de troleibuze. Cu mare greutate am reușit să semnăm contractul anul acesta. Așa s-ar fi întâmplat și cu autobuzele vechi, pe care le-am scos de pe traseu când au ajuns la București cele 400 autobuze noi Euro 6, achiziționate tot după o licitație îngreunată doi ani de zile. Dar în continuare suntem blocați cu licitația pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Se va dovedi că motivele sunt inventate”, a scris Gabriela Firea.

De asemenea, Gabriela Firea a mai adăugat că este strigător la cer că anumite persoane care pun propriile interese mai presus de siguranța călătorilor.

„Azi în troleibuz nu era niciun pasager. Dar ce vor cei care blochează achizițiile de noi mijloace de transport în comun? Să se întâmple o tragedie? Ce urmăresc? Pun mai presus interesele lor, în loc de viață oamenilor? Este strigător la cer ce se întâmplă!!!”, a mai scris Firea.

Pe rețelele de socializare au apărut reacții din partea celor care o critică pe Firea și contestă modul în care acesta a atribuit licitațiile. Printre cei care au scris despre incident se numără și fostul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu.

,,Mai nou, Primăria Capitalei cumpără troleibuze de la o firmă din Turcia care a prezentat la licitație certificatul de omologare al unui autobuz, ” a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Un troleibuz a luat foc în centrul capitalei. Nimic surprinzător pentru cei care știu situația troleibuzelor – un mijloc…

Gepostet von Vlad Voiculescu am Sonntag, 7. Juni 2020

Și Clotilde Armand a reacționat afirmând că incompetența administrației Firea a incendiat un troleibuz. Totodată, a adăugat că acest lucru se întâmplă pentru că primarul Capitalei este ocupată cu alte lucruri.

Incompetența administrației Firea a incendiat astăzi un troleibuz în centrul Bucureștiului. Asta se întâmplă atunci…

Gepostet von Clotilde Armand am Sonntag, 7. Juni 2020