Bilanțul catastrofei din India crește de la oră la oră, după ce 2 trenuri s-au ciocnit. La nici 12 ore după tragedie, s-a ajuns la 300 de morți și 900 de răniți.

2 trenuri s-au ciocnit în India. Sute de morți în aproape o mie de răniți

Sunt clipe de groază în India, în districtul Balasore din Odisha. Vineri, 2 iunie, două trenuri s-au ciocnit frontal după ce unul dintre ele a deraiat de pe linia sa. Vagoanele sale au ajuns pe cealaltă cale ferată, iar celălalt vehicul feroviar nu a mai putut evita impactul.

Autoritățile au venit cu informații suplimentare în ceea ce privește modul în care s-a petrecut accidentul teribil. Oficialii susțin că este cea mai mare tragedie feroviară din țară din ultimul deceniu.

La nici 24 de ore după teribilul incident, bilanțul morților a crescut alarmant. Inițial, erau doar 50 de persoane decedate, iar acum numărul lor a ajuns la 300. Iar pe măsură ce intervenția echipajelor de urgență continuă, este așteptat ca numărul celor care și-au pierdut viața să crească.

0 până la 15 persoane au căzut peste mine când s-a întâmplat accidentul și totul a luat-o peste cap. Eram la fundul grămezii. M-am rănit la mână și la ceafă. Când am ieșit din tren, am văzut că cineva și-a pierdut mâna, cineva și-a pierdut piciorul, în timp ce fața cuiva era distorsionată., a declarat un supraviețuitor.

Aceeași situație se aplică și în cazul celor răniți. La ultima numărătoare a autorităților, erau aproape 1.000 de persoane care au avut nevoie de îngrijiri medicale. Dintre acestea, unele sunt la spital în stare gravă și se luptă între viață și moarte.

Cum s-a petrecut teribilul accident feroviar

La orele serii, trenul expres de pasageri are circula pe ruta de la Bangalore la Howrah s-a ciocnit cu Coromandel Express, care circula de la Kolkata la Chennai. Prima garnitură a deraiat, iar mai multe vagoane au ajuns pe șinele celui de-al doilea tren.

Se pare că în impact a fost implicat și un al doilea tren, care transporta marfă și era garat în apropiere.

Peste 200 de ambulanţe au intervenit la fața locului, iar 100 de medici au fost chemați să ajute echipajele se salvare. Prezenți sunt și sute de indieni, care încearcă să dea o mână de ajutor și să-i scoată pe cei rămași încă captivi dintre fiarele vagoanelor contorsionate.