Recep Ergodan, președintele Turciei, a ținut un nou discurs fulgerător prin care condamnă Israelul pentru crimele din Fâșia Gaza. Liderul de la Ankara spune că Tel Avivul trebuie tras la răspundere și a pledat pentru recunoașterea statului palestinian.

Sultanul își dezlănțuie furia: Erdogan, amenințări pentru Israel

Recep Erdogan este furios, după ce Israelul continuă să atace Fâșia Gaza, unde mor zilnic sute de oameni. Președintele turc a ținut un discurs în care a condamnat bombardamentele și a acuzat Tel Avivul că comite crize de război.

Mai mult, liderul de la Ankara acuză Israelul de „fascism” și amenință că statul va fi tras la răspundere pentru crimele din enclavă împotriva populației.

Vor trebui să dea socoteală pentru distrugerea a zeci de mii de vieţi. Desigur, vor trebui să dea socoteală şi pentru opresiune. Iar aceia care sunt părtaşi la această crimă vor da socoteală în faţa istoriei, mai întâi în faţa umanităţii şi apoi în faţa propriei lor conştiinţe., a declarat Recep Ergodan.

Amintim că de la începutul conflictului dintre Israel și Hamas, Turcia s-a poziționat de partea palestinienilor. A condamnat atacurile armatei israeliene și a criticat Occidentul pentru ajutorul și susținerea pe care o oferă pentru Tel Aviv.

Mai mult, Ankara s-a oferit să preia și să se îngrijească de civilii răniți din Fâșia Gaza. În acest sens, ar urma să aibă discuții cu celelalte state arabe, prin care să facă posibil acest lucru.

Recep Erdogan a numit nu doar o dată Israelul un stat criminal, în timp ce pe susținătorii săi i-a catalogat drept părtași la vărsarea de sânge.

Președintele turc a anunțat că vrea să meargă la Curtea de la Haga și să depună plângere împotriva Tel Avivului pentru masacrul din Fâșia Gaza. Iar ca să-și demonstreze furia față de cele întâmplate, și-a anulat vizita oficială pe care urma să o facă în Israel.

Numărul morților din Israel a crescut în a cincea săptămână de război la peste 11.000. Dintre aceștia, Ministerul Sănătății, controlat de Hamas, susține că peste 4.000 sunt copii.