Preotul Calistrat a șocat românii după ce a apărut într-o filmare în timp ce lovea cu putere o femeie peste față. Femeia a căzut pe jos din cauza loviturii. Ulterior, atât femeia lovită, cât și sora ei care a fost, de asemenea, agresată de cunoscutul preot.  

Părintele Calistrat a vorbit despre cele întâmplate la Mănăstirea Vlădiceni. Bărbatul susține că cele două femei ar fi cunoscute în biserică pentru comportamentul deviant. Totodată, preotul a mai spus că cele două femei ar fi încercat de nenumărate ori să îi ispitească în păcat pe preoți, dar și pe enoriașii care veneau la biserică.  

Părintele Calistrat: Sunt două copile nemăritate. Au deviație de comportament

„Sunt două copile nemăritate. Eu cred că au deviaţie de comportament sau puţină isterie, cum spunem noi în termeni populari. Pentru că de când au luat mormintele alea acolo au început cumva să domine mânăstirea. Au început să creeze un conflict între credincioşii de la biserică”, povestește preotul.  

Părintele Calistrat spune că mama celor două fete a murit din cauza pandemiei de coronavirus. El le-a spovedit și a stat de vorbă cu ele ore înșir, însă la un moment dat au început să devină agasante. Atunci, preotul le-a spus să se ducă și la alți preoți, fiindcă el are multă lume de ascultat.  

Femeile au căutat alți preoți, spune Calistrat, iar în cele din urmă au ales un părinte „mai frumușel și mai tânăr”. Cunoscutul preot le acuză pe cele două surori că prima dată l-au invitat la o cafea pe preotul tânăr, după care au spus că îl învață ele cum să spovedească.  

Șocant! Părintele Calistrat, filmat când i-a dat o palmă unei enoriașe. Cum se apără preotul: Sunt isterice!

Cele două femei au pus ochii pe un preot tânăr

„Ele nu s-au potolit. A fost să stea o săptămână la mânăstire şi ele s-au dus să îl caute personal la el acasă. Eu le-am dat interzis. Au început să zică că sunt oameni în biserică care se uită la ele”, acuză părintele Calistrat.  

Acesta spune că cele două femei au dificultăți mintale, acuzându-le că atunci când a fost să vorbească cu ele calm, au început să devină isterice. Una dintre ele a scos telefonul să îl filmeze pe părintele Calistrat. Bărbatul a vrut să ia telefonul, iar una dintre femei i-a pus piedică și a căzut cu genunchiul în trotuar.   

Părintele Calistrat a lovit cu putere o enoriașă

„M-am ridicat, am împins-o de umăr şi i-am pus paznicului să le dea afară”, a afirmat preotul Calistrat.  

La sfârșitul slujbei, preotul Calistrat Chifan i-a tras o palmă puternică peste față unei femei. Din cauza loviturii, femeia a căzut pe jos. IPJ Iași a anunțat că cercetează cazul, după ce cele două femei au făcut plângere penală la adresa părintelui. Ele au acuzat că au fost agresate în curtea bisericii.