Soldații ruși trimiși de Vladimir Putin pentru a invada Ucraina sunt tratați îngrozitor de către țara care ar trebui să îi apere.

Un filmuleț apărut în spațiul public în care apare „dieta” soldaților ruși a șocat pe toată lumea. Mai clar, alimentele pe care le consumă rușii sunt ceapă, cartofi și castraveți murați. Cu atât sunt răsplătiți luptătorii lui Vladimir Putin. Descoperirea a fost făcută de către ucraineni într-un blindat militar Kamaz abandonat de ruși.

Ce alimente consumă soldații ruși trimiși în Ucraina

Vehiculul militar era echipat cu o bucătărie în care soldații ruși își puteau prepara hrana pentru perioada petrecută pe front. Aici au fost găsiți câțiva saci cu ceapă, cartofi și borcane cu murături, semn că dieta trupelor rusești este una sărăcăcioasă.

„O bucătărie mobilă pentru câmpul de luptă. Să vă arăt ce se află înăuntru: cartofi putreziți, niște murături zdrobite. (…) Noi nu avem astfel de mașini în Ucraina, cel puțin eu personal nu am văzut una. Nenorociții își făceau mâncare aici”, ar spune bărbatul care filmează, potrivit unei traduceri postate pe Reddit.

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina au tot apărut informații conform cărora soldații ruși sunt tratați cu indiferență. Aceștia ar fi primit mâncare expirată de 10 ani de la Rusia. Acum, conform descoperirilor, și „mâncarea gătită” este de groază.

Trei săptămâni de la izbucnirea războiului

Au trecut trei săptămâni de când în Rusia și Ucraina se poartă lupte grele. Până în prezent, Herson este singurul oraș mare ocupat de ruși. Totuși, chiar și în acest oraș locuitorii au curaj să protesteze. Vladimir Putin nu a reușit să ocupe rapid Ucraina, așa cum și-a propus.

Ucraina s-a dovedit a fi o țară luptătoare. De asemenea, faptul că președintele țării, Volodomir Zelenski, a stat în Ucraina și a luptat, a refuzat să fugă, le-a crescut moralul luptătorilor. Rusia se confruntă acum cu probleme mari legate de economie, în urma sancțiunilor occidentale.

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.