Senatul și Camera Deputaților s-au întâlnit marți într-o ședință comună care s-a desfășurat cu ușile închise. Întrevederea secretă a aleșilor s-a încheiat mai devreme după ce a fost întreruptă cu scandal de senatoarea Diana Șoșoacă. 

Ședința secretă din Parlament, întreruptă cu scandal stilul Șoșoacă

Cele două camere ale Parlamentului au avut marți, la ora 15:00, o ședință comună secretă, la solicitarea Silviu Vexler, deputat al grupului minorităţilor naţionale.

În cadrul ședinței, urmau să fie prezentate imagini cu caracter sensibil din ziua atacului Hamas în Israel, din 7 octombrie. Senatorii și deputații urmau să discute pe baza acestora cu ușile închise, fără jurnaliști și fără ca stenograma ședinței să fie publicată ulterior.

Doar că la scurt timp după ce aleșii și-au luat locurile, pregătiți să vizioneze filmările nemaivăzute, trimise tocmai de Forțele Armate ale Israelului, Diana Șoșoacă a întrerupt totul.

Deși exista o interdicție ca nimeni să nu filmeze, senatoarea a scos telefonul mobil în semn de protest și a început să înregistreze. Ba mai mult, a strigat diferite mesaje de susținere față de poporul palestinian.

Șoșoacă și-a continuat discursul acuzând că întreg războiul dintre Israel și Hamas, desfășurat în Fâșia Gaza, este o manipulare.

Oare nu cumva s-a dat un ordin armatei să nu intervină, pentru că era nevoie să moară oameni? Pentru cei care am fost în Israel, este de necrezut că niciun militar nu a fost acolo să salveze oamenii., a declarat senatoarea.

Diana Șoșoacă a închis la un moment dat filmarea, după ce i-a fost transmis că nu poate să facă acest lucru.

După terminarea ședinței, Diana Șoșoacă a intrat din nou pe Live pe Facebook, unde a acuzat că președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, i-a interzis să mai vorbească la ședintele comune ale Parlamentului.

Senatoarea a mai acuzat că oficialii încearcă să-i cenzureze și să-i reducă la tăcere pe cei care nu sunt de acord cu ei.