VIDEO România nimănui: Ce a păţit o tânără în plină stradă. ,,Am fugit. Nu am stat să mă gândesc cum arată”

Sutsa foto: Captură facebook: Gabriela Mocanu
Sutsa foto: Captură facebook: Gabriela Mocanu

În țara lui „las-o că merge și așa și mie nu mi se poate întâmpla” este dificil să mai reclami anumite comportamente.
Din frică, ignoranță sau obișnuință se trec anumite lucruri cu vederea care în anumite situații pot avea repercusiuni mult mai grave. Aşa s-a întâmplat şi în cazul unei tinere…

Viralul de pe tiktok și ura din comentarii

Povestea începe cam așa. Ieri pe Facebook a început să se distribuie un filmuleț și niște capturi de ecran ale unor comentarii de pe TikTok.

În filmulețul cu pricina o tânără povestește cum după ce și-a făcut declarația pe propria răspundere a ieșit la alergat pe stradă. În timp ce alerga pe bulevard, patru indivizi au încercat să o pipăie.

După ce a urcat acest filmuleț pe TikTok care este un spațiu public, a început să primească tot felul de comentarii.

Printre cei care au comentat întâmplarea pe TikTok, au existat și persoane care au început să o atace: ,,că așa îi trebuie”, de s-a îmbrăcat în colanți, că și-a căutat-o, evident comentariile au fost spuse într-un mod mai puțin drăguț.

Postarea a devenit rapid virală

Joi, postarea a început  să câștige atenție și să fie distribuită pe Facebook. La fel ca în prima situație comentariile au variat. Și aici au existat persoane care au fost de părere că ea a fost de vină.

În acest moment, cei care au văzut postarea au tras propriile concluzii. Pentru a afla cum au stat lucrurile, am stat de vorbă cu tânăra care a postat videoul pe TikTok.

Ea ne-a spus că ales să vorbească despre acest subiect, pentru că nu i s-a părut ok ce s-a întâmplat.

Un semnal de alarmă

,,Eram foarte nervoasă pentru că abia se întâmplase faza și mi se părea atât de nelalocul lui lucrul ăsta…Și eram ok nu se poate întâmpla asta, dacă sunt în mijlocul București-ului, ziua în amiaza mare, și ei tupeul asta…

Ce fac în momentul în care sunt singură, pe o stradă pustie, vin de la muncă, de exemplu? Ce se poate întâmpla atunci? Și nu mi se pare ok. De aia am spus.”

De asemenea, ea a ținut să precizeze, după ce în comentarii a fost acuzată că nu a mers la poliție, că toată întâmplarea a durat doar câteva secunde.

Unul din băieți a vrut să o pipăie, ea i-a dat peste mână, după care a fugit.

,,Am fugit. Nu am stat să mă gândesc cum arată? Unde e poliția? Nu m-au agresat fizic ca să am semne că să pot să mă duc la poliție cu ceva. Nici măcar nu știam cine sunt. De unde să îi iau? Toată lumea îmi sare în cap că de ce n-am fost la poliție și că am vrut să pun pe TikTok ca să fac views”.

,,Jur că habar n-aveam că va exploda în așa hal, chiar nu”

Ea ne-a mai spus că, nu se aștepta ca totul să explodeze. În acest moment postarea a strâns pe Facebook, 2900 de like-uri și reacții, 1.300 de comentarii și 5.2000 de share-uri, iar filmulețul a strâns 240.000 de vizualizări.

,,Nu, nu mă gândeam că o să degenereze în asemenea chestie.. și nici măcar nu mă gândeam că or să fie atât de multe comentarii răutăcioase, ca și cum am încercat să dau vina pe cineva.

Nici măcar nu acuz pe cineva fizic. Am încercat doar să spun că mentalitatea pe care majoritatea o au, de fapt, sper să nu fie majoritatea, nu este în regulă.

Pentru că nu nu putem să ieșim pe stradă să ne fie frică și de ce să îmi iau toate măsurile de precauție eu, ca să pot să mă duc să îmi fac activitățile normale când nu deranjez pe nimeni. Nu mi se pare normal într-o țară civilizată.”

Un val de comentarii nedrepte?

Nici la valul de comentarii nu se aștepta. Modul în care anumite persoane au ales să o atace pe ea pentru felul în care s-a îmbrăcat, dar nu au avut nici o problemă cu băieții care au încercat să o pipăie.

,,Mi-a sărit lumea în cap pentru că am încercat să spun ce se întâmplă, lucrurile acestea au fost susținute de foarte multe alte fete care spuneau că au pățit și ele la fel, dar mai vin ceilalți care spun că făceam asta pentru atenție și că vreau like-uri TikTok.

De asemenea, ea ne-a mai spus că nu vrea like-uri pe TikTok pentru un scandal, dar că acceptă toată ura, dacă ajută pe altcineva.

Totodată, ea a menționat de mai multe ori că băieții aceea nu au pipăit-o așa cum au înțeles majoritate, ci au încercat.

Acestea sunt comentarii la un tiktok in care o fata povestea ca a iesit la alergat, iar un grup de baieti au incercat sa o pipaie.Secolul XXI, anul 2020

Gepostet von Gabriela Mocanu am Dienstag, 5. Mai 2020

 

Motivul pentru care tânăra a făcut povestea publică a fost acela de a atrage un semnal de alarmă asupra unor situaţii care se întâmplă des în România şi care de foarte multe ori, ajung la poveşti ma grave. Din păcate însă, într-o Românie pe care o vrem normală, fata a primit învinovăţire şi cuvinte de ură de la oameni care poate nici nu o cunosc. De cele mai multe ori, ignoranţa şi nepăsarea duc la naşterea unor agresori care pot distruge vieţi.

Au existat și foarte mulți utilizatori care au fost de partea  tinerei.

Acesta este video-ul care a stârnit discuția

Lasă un răspuns

Motiv de bucurie, pentru împătimiții poveștilor cu vampiri. Seria Twilight se îmbogățește cu un nou volum

Mirela Vaida a făcut testul pentru coronavirus! Care este rezultatul

Mirela Vaida, terminată după ce a aflat că i va scoate emisiunea. „Cei de la Antena 1 m-au anunțat că…”