Forțele de Apărare Israeliene au publicat imagini joi cu tancuri care efectuau o „incursiune țintită” în nordul Fâșiei Gaza. IDF a declarat că soldații au lovit mai multe ținte și au operat pentru a „pregăti câmpul de luptă” înainte de a părăsi zona. Foto: Forțele de Apărare Israeliene

Israelul a confirmat că tancurile sale au intrat în nordul Gazei într-un raid peste noapte, subliniind pregătirile armatei pentru „următoarea etapă a luptei”. Trupele „au efectuat o incursiune țintită folosind tancuri în teritoriul nordului Fâșiei Gaza, ca parte a pregătirii zonei pentru următoarele etape ale luptei”, a declarat armata pe X, platforma anterior cunoscută sub numele de Twitter.

În acest context, armata a localizat și atacat militanții Hamas, infrastructura și pozițiile anti-tanc. Aceste acțiuni subliniază determinarea armatei israeliene de a neutraliza orice amenințare potențială din Gaza, în special în lumina atacurilor recente.

Armata israeliană a mai menționat că aceasta nu este prima incursiune de acest fel de la atacul Hamasului din 7 octombrie. Cu toate acestea, tonul adoptat de IDF în această declarație a fost mai ferm și mai direct comparativ cu comunicatele anterioare. Ei au precizat că au lovit 250 de ținte Hamas într-o singură noapte, eliminând infrastructura, pozițiile de lansare a rachetelor și numeroase celule teroriste.

Pe lângă aceste acțiuni militare, Gaza se confruntă și cu o criză gravă a combustibilului. ONU a avertizat în repetate rânduri despre situația alarmantă în care se află regiunea din cauza lipsei de combustibil. Organismul ONU care reprezintă palestinienii din Gaza a anunțat că a găsit o cantitate mică de combustibil. Aceasta va fi folosită cu prioritate pentru filtrarea și purificarea apei. Cu toate acestea, alte servicii esențiale, precum coacerea pâinii, au fost suspendate. ONU a avertizat că operațiunile sale ar putea fi întrerupte, având în vedere că nu s-a permis intrarea combustibilului în Gaza din 7 octombrie. În schimb, Israelul neagă amploarea acestei crize și acuză Hamas de stocarea rezervelor esențiale.

În lumina acestor evenimente, tensiunile din regiune continuă să crească, cu ambele părți pregătindu-se pentru posibile confruntări viitoare. Situația din Gaza rămâne incertă, iar comunitatea internațională urmărește îndeaproape evoluția evenimentelor.