Comunitatea palestiniană din România a organizat un protest în București față de războiul dintre Fâșia Gaza și Israel.

Sute de persoane au fost prezente, iar măsurile de securitate în zona manifestației au fost sporite. Participanții au trecut prin filtre înainte să poată lua parte la protest.

Protest pentru Palestina, în București

În ultimele zile, în toată lumea au fost organizate proteste față de războiul dintre Israel și Hamas. Sute de mii de oameni din mai multe țări s-au adunat și au cerut încetarea agresiunii asupra poporului palestinian din Fâșia Gaza.

Printre orașele unde au loc astfel de manifestații se numără și Bucureștiul. Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România a organizat această manifestație în semn de solidaritate cu poporul palestinian în Piața Universității.

Filtre de securitate și zeci de jandarmi mobilizați

Din cauza atentatelor din ultima perioadă în capitalele europene, autoritățile și-au luat o serie de măsuri de prevenție. Cei care și-au dorit să ia parte la miting au trecut mai întâi prin filtre de securitate, prin care forțele de ordine s-au asigurat că nu sunt introduse obiecte periculoase.

De asemenea, zeci de jandarmi au fost mobilizați în zonă și asigură securitatea. Participanții au fost rugați să respecte măsurile impuse de forțele de ordine și, în cazul în care observă persoane cu un comportament antisocial sau periculos să sesizeze imediat autoritățile prezente.

500 de persoane și-au confirmat prezența la acest miting. Toți și-au dorit să-și transmită susținerea pentru palestinieni, care suferă pierderi enorme de la începutul războiului.

Manifestanții au venit cu pancarte, pe care au fost înscrise mesaje prin care au îndemnat la încetarea focului. De asemenea, au fost fluturate și steaguri ale Palestinei, în cu culorile negru-alb-verde-roșu.

Protestul din capitala României este mic în comparație cu cele izbucnite în întreaga lume. În aceeași zi, la Londra, a avut loc un marș imens, la care presa internațională spune că au participat cel puțin 100.000 de persoane.