Armata Israelului înregistrează victorii în Fâșia Gaza, în timp ce în țară, tensiunile cresc. Poporul israelian este revoltat de conflict și de faptul că cei peste 240 de ostatici nu au fost eliberați în cele 6 săptămâni de război. În semn de protest, a fost organizat un marș imens de la Tel Aviv la Ierusalim.

Protest imens în Israel față de Guvernul Netanyahu. Oamenii sunt furioși

Un marș imens a fost organizat în Israel de familiile celor 240 de ostatici și cei care-i susțin. Israelienii sunt furioși pe Benjamin Netanyahu și Guvernul său deoarece în 6 săptămâni de război, au fost eliberați doar 5 prizonieri, în timp ce alții au fost confirmați decedați.

Familiile ostaticilor au pornit pe jos din Tel Aviv la începutul acestei săptămânii, iar oprirea lor a fost Ierusalimul, mai exact biroul premierului.

Scopul lor este să pună presiune în acest fel pe cei de la putere să prioritizeze eliberarea ostaticilor, despre care familiile nu mai știu nimic după atacul de la 7 octombrie.

Hamas a cerut un armistițiu de 5 zile, în schimbul căruia a acceptat să elibereze 70 de ostatici. Israelul nu a transmis un răspuns oficial la această propunere, însă rudele prizonierilor își doresc ca oficialii să accepte.

În timp ce la Guvern au loc periodic discuții despre conflictul din Fâșia Gaza, premierul Netanyahu a organizat prea puține întâlniri cu membrii familiilor ostaticilor luați de Hamas.

În ciuda manifestațiilor publice și a solicitărilor acestora, prim-ministrul nu a venit printre ei să discute despre stadiul negocierilor și nici nu le-a transmis informații despre cei dragi lor. În aceste condiții, apropiații prizonierilor luați de Hamas sunt revoltați față de Bejamin Netanyahu și modul în care a gestionat această criză.

Mulți sunt de părere că singura scăpare pentru premier ca propriul său popor să nu se întoarcă împotriva sa ar fi ca ostaticii să fie eliberați cât mai repede.

Chiar acum, în situația politică actuală a lui Netanyahu, aceasta ar putea fi o adevărată victorie pentru statul Israel, pentru poporul israelian și pentru Netanyahu personal., a declarat ruda unuia dintre ostatici.