Toată România arde din cauza protestelor profesorilor. La Cluj au avut loc chiar și scandaluri.

Protest cu scandal la Cluj. Profesorii au ieșit în stradă și au paralizat orașul, iar mașina prefectului a fost prinsă în mijlocul manifestațiilor.

Protest al profesorilor, cu scandal la Cluj. Au lovit mașina prefecturii

Profesorii din toată țara au ieșit în stradă, după ce negocierile sindicatelor cu Guvernul au eșuat. Cadrele didactice sunt în grevă, iar 60% din orele de curs au fost suspendate. Pentru a patra zi consecutiv, angajații din învățământ au manifestat față de salariile mici și problemele din sistem.

Printre orașele care au răsunat de nemulțumirile cadrelor didactice se numără și Clujul. Aici, un număr impresionant de angajați din învățământ s-au adunat și au organizat un protest. Înarmați cu pancarte, au mers în marș și au scandat diferite mesaje, menite să tragă un semnat de alarmă.

Profesorii s-au adunat în fața Prefecturii Cluj, după ce au blocat centrul orașului. Iar frustrarea și nervii acumulați au culminat cu o ieșire neașteptată. În mulțimea de cadre didactice a fost prinsă și mașina prefectului. Vehiculul a fost lovit cu palmele, iar protestatarii au încercat să-i blocheze accesul în parcare.

Incidentul nu s-a soldat cu victime sau cu ciocniri violente. Însă întreg momentul a fost surprins de camerele video.

Ce nemulțumiri și revendicări au profesorii din România

Profesorii din România au intrat în grevă din cauza salariilor mult prea mici. O primă revendicare este ca veniturile să le fie majorate. Iar un prim pas în acest sens ar fi ca salariul de pornire, cel pentru un debutant, să fie crescut la 4.000 de lei.

În plus, cadrele didactice și angajații din învățământ cer instituirea regulii indexării anuale a salariilor personalului plătit din fonduri publice, cu rata inflației.

De asemenea, ei solicită ca orele suplimentare să le fie plătite, dar și acordarea drepturilor prevăzute în legislația în vigoare și contractele colective de muncă aplicabile.

Share.