În ziua în care socrii săi au contestat măsura arestului preventiv, Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, și-a făcut „spovedania” în mediul online. Edilul spune în continuare că nu știa nimic despre încercarea părinților soției sale să-l scape de închisoare, dând mită de 50.000 de euro. 

Primarul Cherecheș, „spovedanie” după ce socrii săi au fost arestați pentru mita de 50.000 de euro

Cătălin Cherecheș a făcut noi declarații după ce soacra sa a fost prinsă în flagrant de DNA când încerca să dea mită de 50.000 de euro. Edilul a postat un videoclip pe Facebook în care a vorbit despre situație și a încercat să demonstreze că nu a avut nimic de-a face cu planul socrilor săi.

În aceeași zi, Claudia și Dorin Petcu Gliga au depus contestații la măsura de arest preventiv. Amândoi au fost reținuți, iar mai apoi duși în spatele gratiilor. Ea că a dat mita, el că ar fi ajutat-o. Și fiica lor și soția edilului, Denisa Cherecheș, a fost audiată și s-a ales cu dosar penal.

Primarul din Baia Mare spune că nu este deloc implicat în această încercare de dare de mită și că el nu ar fi făcut niciodată acest lucru. Asta deși în februarie 2022 a fost condamnat la 5 ani de închisoare în primă instanță tot pentru corupție.

Edilul spune că planul a fost făcut exclusiv de părinții soției lui, care ar fi vrut să-i facă „cadou” o sentință mai blândă. Amintim că primarul spune că nu este apropiat de cei doi și că e gata să divorțeze și de soția sa, în cazul în care se va dovedi că aceasta a știut despre planul lor.

Nu pot să găsesc nici un fel de filtru mental prin care să evaluez ce au avut oamenii ăştia în capul lor, într-o ţară democratică …Justiţia sunt convins că îşi va face datoria.. Faptul că nu apar în această poveste este evident, pentru că, din punctul meu de vedere, nu ştiu ce au avut oamenii ăştia in cap. Au vrut să-mi facă cadou o astfel de chestiune şi au considerat că cineva ar aprecia astfel de cadouri., a declarat edilul.