Primarul a postat în mediul online filmarea de pe camerele de luat vederi, în care se vede că nu a agresat-o pe femeie

Se face lumină în cazul primarului din Constanța, acuzat de o jurnalistă că a agresat-o fizic. Edilul a postat în mediul online filmarea de pe camerele de luat vederi, care surprinde exact momentul în care a avut loc presupusa agresiune. La o analiză a imaginilor, se vede clar că nu a fost vorba de un episod violent între cei doi.

Primarul PNL, Vergil Chițac, a fost acuzat pe 28 martie de o jurnalistă din Constanța că a fost agresiv cu ea, în momentul în care i-a cerut niște declarații. Violența ar fi avut loc chiar pe holurile Primăriei, iar femeia ar fi fost împinsă, apoi s-ar fi ales cu mâna prinsă în ușă. Asta după ce l-ar fi întrebat pe Chițac detalii despre demisia city managerului din Constanța, ceea ce a refuzat să-i dea.

Acuzațiile au făcut înconjurul mediului public, dar iată că există și o altă latură a poveștii.

Vergil Chițac se apără și vine cu dovezi care dezmint acuzațiile jurnalistei. Iar ca dovadă, a postat imaginile surprinse de camerele de luat vederi de pe holurile instituției.

Dacă eram la fotbal, doamna (…) ar fi primit cartonașul roșu pentru simulare. Vă invit să urmăriți cu atenție reluarea și să spuneți: a fost sau n-a fost fault?, a scris edilul în mediul online.

Din filmarea postată se poate observa cu primarul și jurnalista merg împreună pe holul Primăriei. Cei doi discută, iar la un moment femeia face cale întoarsă și pleacă.

Jurnalista vrea să facă plângere penală împotriva primarului din Constanța

Vergil Chițac susține că nu jurnalista cu pricina ar fi de vină pentru acest incident. Și mai degrabă alte persoane, cu funcții importante, care au pus la cale totul.

Concluzia mea la povestea aceasta este că am asistat la o tentativă eșuată de a construi un fake-news de proporții. Dezamăgitor că unele persoane uită că pot alege oricând să servească adevărul și interesul publicului, în ciuda unor meschinării pe care le cer patronii lor să le facă., a mai susținut el.

Ziarista, care are peste 20 de ani în presă, de cealaltă parte, susține că va merge mai departe cu acuzațiile sale. Vrea să meargă la Institutul de Medicină Legală, ca să obțină o dovadă pentru agresiune, iar mai apoi vrea să facă o plângere penală.

Share.