Pinguinii de la Zoo din Kansas City au făcut recent o vizită la Muzeul de Artă Nelson-Atkins din apropiere. Ei au rătăcit prin săli în timp ce admirau capodoperele baroce și impresioniste.

Reclamă

Cei trei pinguini Humboldt au examinat tablouri de geniu a lui Caravaggio și Monet. Cei trei l-au  surprins pe directorul muzeului cu gusturile lor artistice.

Reclamă

Directorul muzeului, Julián Zugazagoitia, a declarat pentru Insider că inițial a presupus că vizitatorii săi vor fi atrași de „Crinii de apă” de la Monet.

,,Motivul pentru care am dorit să expunem pinguinii la„ Crinii de apă ”, pe lângă faptul că este unul dintre tablourile noastre preferate, este că este atât de calmant și liniștitor”, a spus el. „Ne-am gândit că vor reacționa la calmitatea tabloului, dar păreau să se rătăcească și să nu se oprească în special asupra aceluia.”

Se pare că pinguinii sunt fani Baroque

„Cred că s-au simțit mai confortabili acolo”, a spus Zugazagoitia. „Păreau să petreacă mai mult timp acolo și să pară mai atenți. Camera este mult mai caldă, pereții sunt roșii și se întâmplă o mulțime de acțiuni în tablouri.”

„Nu știu dacă pinguinii recunoșteau figurile umane și se uitau la acestea, deoarece le place sa interacționeze cu oamenii”, a adăugat el. „Sau poate le plac mai mult Vechii Maeștri”.

Ideea  a pornit ca o farsă

Ideea de a aduce pinguinii în muzeu a început de fapt ca o glumă a de 1 aprilie. Atunci directorul muzeului l-a sunat pe directorul grădinii zoologice și au vorbit să se organizeze pentru a deschide în același timp.  Atunci acesta a spus în spirit de glumă că ar trebui să aducă câțiva pinguini la muzeu.

Membrii personalului de la grădina zoologică și muzeu au lucrat împreună pentru a planifica vizita.

În timpul vizitei, îngrijitorii pinguinilor i-au urmat îndeaproape în timp ce se plimbau prin  spațiul nou și interesant. Și Zugazagoitia a spus că a fost surprins să constate că pinguinii sunt destul de asemănători cu oaspeții obișnuiți ai muzeului.

Muzeul a postat pe YouTube un videoclip cu vizita pinguinilor din 6 mai, care a strâns rapid sute de mii de vizualizări și chiar a ajuns în presa internațională.

Sursa:Insider.com