Este alertă în Marea Neagră din cauza furtunii devastatoare care a lovit în ultimele zile. 11 persoane sunt date dispărute după ce o navă a fost rupă în două de valuri în larg. Autoritățile sunt în alertă, iar meteorologii atenționează că un asemenea fenomen nu a mai fost văzut până acum.

Navă ruptă în două în timpul furtunii pe Marea Neagră

Furtuna care a făcut ravagii în Constanța s-a mutat mai departe în Marea Neagră, spre Turcia. Ploile puternice au făcut ravagii în mai multe regiuni ale țării, iar viiturile și inundațiile au luat viața a cel puțin 11 persoane.

Alertă nu este doar pe țărm, ci și în larg, unde mai multe nave au fost distruse după ce au fost prinse de vântul și valurile apocaliptice.

Din informațiile disponibile până acum, două nave au fost distruse. Una dintre ele, Nava Kafkametler, s-a scufundat după ce s-a lovit de un dig. Cea de-a doua, la bordul căruia era și echipajul, s-a rupt pur și simplu în două în larg.

11 persoane sunt date dispărute, în timp ce un membru al echipajului, bucătarul, a fost găsit decedat de autorități. Salvamarii și autoritățile lucrează neîncetat pentru găsirea victimelor furiei naturii.

Misiunea lor se desfășoară însă încet din cauza condițiilor meteorologice, care le pune viața în pericol.

Momentul în care una dintre nave a fost ruptă în două a fost surprins de pe țărm. În imaginile incredibile se vede cum nava este lovită și ridicată de valuri, apoi s-a fisurat la jumătate.

Ulterior, una dintre jumătăți a fost adusă la țărm de valuri, în timp ce cealaltă jumătate s-a scufundat.

Alte cel puțin 10 persoane au fost ucise de inundațiile și furtunile care au lovit Turcia. Zonele afectate arată ca după război, iar calvarul nu s-a terminat.

Meteorologii, care susțin că nu au mai văzut asemenea fenomene până acum, spun că mai urmează câteva zile de vreme extremă. Au fost emise mai multe atenționări în mai multe regiuni.