Salvatorii din Turcia continuă să caute miracole sub dărâmături. Iată ce au găsit aceștia după 21 de zile de la cutremurele care au luat zeci de mii de vieți. 

Turcia a fost lovită de un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade pe 6 februarie, provocând pagube imense în apropierea liniei de falie Anatoliană de Est. În urma seismelor, s-au întreprins eforturi de salvare în întreaga țară, pentru a localiza persoanele și animalele dispărute. 

La trei săptămâni de la începerea eforturilor de salvare, o descoperire a fost considerată a fi o mare minune – un cal a fost scos dintre dărâmături și a fost găsit încă viu și sănătos. 

Un cal salvat de sub dărâmături în Turcia

Omul de afaceri turc Tansu Yegen a distribuit pe contul său de Twitter o înregistrare video cu un cal scos dintre dărâmături la 21 de zile de la cutremurul inițial. Imaginile cu acțiunea de salvare au devenit virale pe rețelele de socializare, iar videoclipul a fost vizualizat de peste 2 milioane de ori pe Twitter și a fost redistribuit de aproximativ 5.100 de conturi. 

Miracol în Turcia

În videoclip, numeroase persoane pot fi văzute înghesuite în jurul marginii unei gropi mari săpate în pământ și moloz, cu un excavator vizibil în fundal. Un bărbat poate fi văzut la fundul gropii trăgând de o frânghie, ajutând un cal maro să se elibereze și să se cațăre afară din groapă. Orice răni pe care le-a suferit animalul înainte de a fi salvat au putut fi distinse din înregistrarea video. 

Miracolul a avut loc în orașul Adiyaman, care se află în sud-estul Turciei, în apropierea liniei de falie care a provocat cutremurul. Această descoperire a fost privită cu speranță și optimism, și a adus un strop de bucurie în mijlocul unor momente dificile pentru turci. 

Turcia este o țară situată într-o zonă seismică activă, cunoscută sub numele de „Cercul de Foc al Pacificului”, iar din acest motiv cutremurele sunt relativ frecvente în această regiune. În ultimii ani, Turcia a fost lovită de mai multe cutremure puternice. Cel mai puternic a fost cel înregistrat pe 6 februarie, care a avut o magnitudine de aproape 8 grade pe scara Richter. Acesta a omorât zeci de mii de vieți.

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.