Astfel, șeful statului a spus în mesajul transmis că anul 2021 a fost unul dureros pentru România, aducând în discuție decesele provocate de Covid-19 în rândul românilor. De asemenea, președintele țării spune că trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară.

1. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru 2022

„Lăsăm în urmă un an cu multe încercări, cu suișuri și coborâșuri, cu speranță și deznădejde. 2021 a fost un an dureros pentru țara noastră, prea mulți români pierzând lupta cu virusul în valurile succesive ale pandemiei. În aceste momente, vă îndemn să ne îndreptăm gândurile și către familiile îndurerate de dispariția cuiva drag”, a transmis președintele României.

Klaus Iohannis a adus în discuție și respectul pe care îl poartă față de personalul medical care s-a aflat și continuă să se afle în prima linie în lupta împotriva coronavirusului. Iohannis spune că acești oameni fac tot ce pot, trecând peste riscurile și peste epuizarea de care au parte, pentru a salva vieți și pentru a alina suferința celor bolnavi.

2. Iohannis: Trebuie să ieșim mai puternici din această criză sanitară

De asemenea, președintele României mulțumește populației pentru eforturile și sacrificiile făcute în tot acest timp de luptă împotriva unui inamic invizibil.

„Tot ce am învățat despre noi înșine pe parcursul pandemiei ar trebui să ne inspire și să ne ajute să depășim mai ușor orice încercări viitoare. Noi, ca națiune, trebuie să ieșim mai puternici și mai uniți din această criză sanitară teribilă”, a transmis Klaus Iohannis.

Despre anul 2022, Klaus Iohannis spune că trebuie să avem speranță și să avem încredere că toate eforturile noastre vor însemna bucuria de a ne reîntoarce la normalitatea de care ne este atât de dor.

„La mulți ani, oriunde vă aflați! Vă doresc un An Nou fericit, cu sănătate și împliniri!”, a transmis Klaus Iohannis în mesajul cu ocazia Anului Nou.