O reclamă 3D  cu un val uriaș care se sparge chiar în inima Seulului i-a luat prin surprindere pe trecători.

 În Seul există cea mai mare reclamă

d’strict, o companie care proiectează și produce conținut vizual pentru  publicitatea stradală, a creat o instalație media  care aduce valurile  oceanului în oraș. Toți cei care ajung în Piața K-Pop, în cartierul Gangnam din Seul,  vor avea poarte de o experiență neobișnuită.

Un val uriaș pare să se prăbușească în interiorul clădirii SMTown COEX Artium din oraș, dar de fapt totul este o iluzie.

d’strict a dezvoltat cea mai mare iluzie anamorfică din lume folosind 1.600 de metri pătrați de ecran de rezoluție 8K. Proiectul media are 20,1 metri înălțime și 80,9 metri lățime. Pentru ca efectul 3D spectaculos să prindă viață, Samsung a trebuit să fabrice peste 31.000 de panouri video.

Când este privit dintr-un anumit unghi, ecranul dreptunghiular dă impresia că unda masivă are volum.

O iluzie anamorfică

Proiecția distorsionată creează iluzia că apa  care se lovește de  geam, este pe punctul de al sparge.

„Obiectivul nostru a fost să creăm o experiență copleșitoare folosind frumusețea și dinamismul valurilor, deoarece ele evocă sentimente de confort, care sunt mult necesare acum”, a explicat Jun Lee, director de dezvoltare a afacerilor la Strict.

Simularea realistă „Wave” apare timp de un minut în fiecare oră și oprește literalmente traficul din jurul pieței comerciale.

d’strict își propune să continue crearea de experiențe centrate pe utilizator. Prin integrarea atât a conținutului, cât și a tehnologiei media digitale.

„Am produs o mulțime de conținut de artă, altele decât reclamele pe ecranele cu LED-uri de presă publică de diferite dimensiuni și forme în holurile de birouri, mall-uri, hoteluri și parcuri tematice”, a declarat Sean Lee, CEO al Strict, pentru SurferToday.

Proprietarii de  spații stradale, de obicei, fac bani din publicitate, dar nu întotdeauna afișând conținut publicitar.

Sursă: surfertoday.com