Au apărut imagini de la accidentul teribil de pe A1 Bucureşti-Pitești. Momentul impactului fatal a fost surprins de camera de bord a unui alt șofer. 5 persoane și-au pierdut viața în urma incidentului.

Imaginile groazei: 5 oameni morți, după ce au fost striviți de un TIR

Accidentul care a îngrozit o țară întreagă a avut loc pe autostrada A1, pe sensul Piteşti – Bucureşti, la kilometrul 17, în zona localităţii Ciorogârla din judeţul Ilfov. Implicate au fost două tiruri, o mașină și un autobuz.

Din imaginile surprinse pe camera de bord, se poate observa că pe sensul de mers pe care s-a produs tragedia se formase o coloană.

Motiv pentru care primul șofer, cel al mașinii, a frânat. Întocmai a făcut și conducătorul auto al primului TIR, aflat în spate, dar și cel autobuzului cu 8 locuri.

Accidentul a fost fost provocat de cel de-al doilea șofer de timp, care nu a redus viteza în momentul în care celelalte vehicule de pe banda sa de mers au oprit. Vehiculul de mare tonaj a intrat în plin în autobuz, care a fost prins între cele 2 TIR-uri.

Impactul a fost atât de puternic, încât persoanele din autobuz nu au avut nicio șansă. 5 persoane au murit pe loc, în ciuda eforturilor echipajelor de urgență de a le salva.

2 persoane au fost rănite și au fost transportate la spital

Din cauza faptului că vehiculul de transport persoane a fost strivit între cele două TIR-uri, misiunea celor de la descarcerare a fost deosebit de dificilă.

Alte două persoane, printre care și șoferul TIR-ului care a provocat accidentul, au fost grav rănite. Acestea au fost transportate la spital la București. La fața locului a intervenit și un elicopter SMURD.

În urma acestei tragedii, a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Ambii șoferi ai TIR-urilor au fost testați cu aparatul etilotest. Niciunul dintre ei nu consumase băuturi alcoolice.