După cele 2 cutremure devastatoare, sud-estul Turciei a fost lovit de inundații

Imagini tulburătoare din Turcia, unde mai multe provincii au fost lovite de inundații devastatoare. După cutremurele care au lăsat sute de mii de oameni fără case și au ucis zeci de mii de persoane, acum țara se confruntă cu ploi abundente, care fac ravagii.

Localnicii din sud-estul Turciei trăiesc un nou coșmar, după ploile abundente din ultima săptămână. Ce nu au distrus cutremurele apocaliptice din luna februarie a fost acum luate de apele puternice ce s-au abătut asupra zonelor afectate.

Inundațiile sunt atât de puternice, că distrus absolut orice le iese în cale. Puținele case care au mai rămas în picioare după seisme au căzut pradă valurilor necruțătoare de apă. Așa că din nou, zeci de mii de oameni au fost nevoiți să-și abandoneze locuințele.

Cele mai afectate sunt regiunile Sanliurfa și Adiyaman, unde inundațiile au făcut și victime. Este vorba de 14 persoane, dintre care 9 erau refugiați sirieni, adăpostiți în subsolul unei clădiri. Nu au avut timp să iasă de acolo, așa că au murit înecați, după ce viiturile au pus stăpânire pe străzi.

În mediul public, au apărut noi imagini tulburătoare din zonele afectate. Inundațiile au rupt, pur și simplu, o șosea în două. Iar în altă zonă, oamenii înoată disperați să se salveze, în timp ce semenii lor, de la adăpost fac tot posibilul să îi ajute.

Turcia, lovită de inundații după cutremure

Inundațiile recente au loc la nici o lună după ce aceeași regiune din Turcia a fost devastată de cele mai puternice seisme din ultimele decenii. Cutremurele de 7.8, respectiv 7.5, au lovit 10 regiuni din sud-estul țării. Iar bilanțul victimelor este unul apocaliptic.

Peste 45.000 de oameni au fost uciși sau și-au pierdut viața sub dărâmături. În total, sute de mii de persoane au rămas fără adăpost.

Și după ce furia pământului le-a distrus casele, apele le-au luat și singurul adăpost pe care-l mai aveau. Inundațiile au ajuns și într-o tabără cu corturi amplasate pentru refugiați și au luat tot. Din fericire, zona a fost evacuată la timp, așa că nu au existat victime.

Share.