După cutremurele devastatoare, regiunea de sud-est a Turciei a fost lovită de inundații puternice

Coșmarul pentru Turcia parcă nu se mai termină. După ce sud-estul țării a fost lovit de cele mai puternice cutremure din ultimele decenii, acum inundațiile fac distrugeri. Iar cel mai grav este că există și victime. Până acum, 10 persoane au fost găsite de salvatori fără viață.

Sunt imagini apocaliptice din Turcia, unde natura s-a dezlănțuit din nou și face prăpăd. Ploile puternice au provocat inundații teribile, care au distrus tot ce le-a ieșit în cale. Mai grav este că acest dezastru are loc chiar în câteva dintre provinciile care în urmă cu o lună au fost afectate de seisme.

Așa că ce nu a distrus furia pământului, au distrus acum apele. Autoritățile sunt în stare de alertă și intervin pentru salvarea populației. Nu mulți au fost cei care au mai avut curajul să se întoarcă în casele lor după cutremurele istorice ce au lovit pe 6 februarie. Iar acum, și puținul cel mai aveau le-au fost luat.

În videoclipurile filmare din regiunile cu pricina, străzile sunt pur și simplu transformate în râuri. Valurile curg la vale și iau cu ele mașini, bucăți de clădiri, dar și oameni. Semenii lor, care au găsit locuri de adăpost la înălțime, încearcă cu ultimele puteri să îi scoată din apă și să îi salveze.

Inundațiile au ucis până acum cel puțin 10 oameni

Apele învolburate au făcut și primele victime. Iar numărul celor dispăruți crește de la o oră la alta.

Autoritățile turce au transmis că cel 10 persoane și-au pierdut viața. 9 dintre ei au fost găsiți fără suflare în subsolul unui imobil din Sanliurfa. Un bărbat a avut aceeași soartă în provincia vecină, Adiyaman.

Au fost inundate și distruse spitale, case, dar și așezări de refugiați. Taberele unde au fost amplasate corturi pentru cei lăsați fără nimic de seisme s-au transformat în ruine. Din fericire, oamenii au fost evacuați și duși în siguranță la timp. Însă pentru a doua oară într-o lună, au rămas fără un acoperiș asupra capului.

Sud-estul Turciei a fost lovit pe 6 februarie de 2 seisme catastrofale. 48.000 de persoane au fost ucise și alte sute de mii ai fost rănite. Simultan, 2 milioane de oameni au rămas fără adăpost.

Share.