Românii și-au făcut griji că nu mai vine iarna, din cauza toamnei blânde care a durat destul de mut. Ei bine, aseară, în Suceava, vremea a fost tipică unei ierni adevărate, cu ninsori abundente și viscol. Din cauza zăpezii, mai multe mașini au rămas blocate pe DN 17 din Suceava. 

Sucevenii pot spune că sunt norocoși anul acesta, căci au avut parte de prima ninsoare. În seara precedentă, meteorologii au emis două coduri, unul portocaliu și unul galben de vreme rea, coduri care se aplică în marea majoritate a țării pentru acest final de săptămână, inclusiv pentru Suceava.

A nins atât de mult în Suceava, încât, șoferii care au plecat la drum cu mașinile neechipate pentru sezonul de iarnă, s-au trezit blocați în trafic. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a informat că, în această dimineață, în localitatea Păltinoasa din Suceava, mai multe mașini au rămas blocate după ce în zona a nins abundent.

La fața locului au sosite imediat utilajele de deszăpezire care au dat nămeții la o parte și au împrăștiat material antiderapant. Momentan, circulația pe DN 17 este oprită în ambele sensuri, șoferii având varianta unei rute alternative, pe DN 2E.

@bucovinameafrumoasa Prima ninsoare la Suceava 18.11.2023 ❄️ 📍Suceava #suceava #ninge #zapada #bucovina #haiinbucovina #bucovinameafrumoasa #discoverbucovina #romaniadepoveste #imaginidinromania #romania ♬ sunet original – Bucovina

Anul acesta, iarna nu a ocolit România

Probleme în trafic sunt și în zona de munte, la Rădăuți și în zona Ghimeș din Bacău. Aici, din cauza condițiilor meteo, carosabilul este umed, iar în unele zone, zăpada poate atinge aproape 1 cm.

Nu doar Suceava a avut parte de prima ninsoare de anul acesta. Tot aseară, a nins considerabil și în Caraș-Severin, fiind nevoie de mai multe utilaje de deszăpezire. Pe DN 58 și DN 57B s-a împrăștiat peste 21 de tone de material antiderapant, astfel ca traficul și șoferii să nu fie puși în pericol.

Codul de vreme rea emis de meteorologi este în vigoare tot finalul de săptămână, așa că șoferii ar trebui să plece la drum echipați corespunzător și să se înarmeze cu multă răbdare.