Haos la protestul antivaccinare organizat de AUR. Manifestația, inițial pașnică, s-a transformat într-o adevărată revoltă. Un bărbat a escaladat clădirea Ministerului Sănătății. Un jurnalist a fost lovit cu brutalitate de protestatari.

Haos și violențe la protestul AUR

Sute de persoane s-au adunat joi, 17 august, în fața Ministerului Sănătății. Manifestația a fost organizată de partidul AUR și a fost una de revoltă față de noua schemă de vaccinare propusă de Guvern. Aceștia susțin că aleșii vor să vaccineze obligatoriu populația, iar cei care refuză vor suporta repercusiuni.

Timp de mai multe ore, oamenii au huiduit și au scandat. Într-un glas, au cerut demisia lui Alexandru Rafila. Care, deși a explicat că vaccinarea nu va deveni obligatorie și că este vorba despre o campanie de dezinformare, nu i-a convins pe oamenii lui George Simion.

Protestul, la început pașnic, a evoluat într-un mare scandal. Manifestanții au blocat accesul în minister, iar un bărbat s-a urcat și a scandat de pe clădire. Furia oamenilor s-a îndreptat apoi către jurnaliștii veniți acolo să le pună întrebări.

Conform informațiilor apărute în presă, un jurnalist de la TVR a fost agresat. Bărbatul a primit îngrijiri medicale ulterior de la un echipaj SMURD, chemat acolo.

Cine este bărbatul care s-a urcat pe Ministerul Sănătății

După ore întregi petrecute pe clădirea Ministerului Sănătății, bărbatul a coborât cu ajutorul unei scări. A acceptat chiar să discute cu jurnaliștii prezenți la protest.

Numele său este Cezar și este deja un cunoscut în rândul protestatarilor pentru abilitățile sale de cățărare. El însăși spune că este „un alpinist pentru dreptate” și că dacă și-ar fi dorit, ar fi putut să practice această meserie.

A ales în schimb să protesteze alături de simpatizanții AUR. Manifestație de care George Simion, deși a fost prezent, a declarat ulterior că se dezică. Spune că oamenii săi au luat parte la o acțiune civică „de protest organizată de reprezentanți ai societății civile.”