Reclamă
Reclamă

George Simion, liderul AUR, a fost implicat într-un incident în timpul festivalului „Micul de Aur” care a avut loc în București. Politicianul a participat la eveniment alături de soția sa, Ilinca Simion, iar festivalul nu a fost lipsit de evenimente, protagoniștii fiind chiar George Simion împreună cu un tânăr venit la festival.

În timpul festivalului, Simion a fost abordat de un tânăr care l-a filmat și i-a pus întrebări provocatoare. Acesta l-a numit pe Simion „rusofil”, lucru care l-a enervat pe politician. Într-un răspuns plin de nerv, Simion l-a numit pe interlocutorul său „prost” și i-a lovit telefonul.

Simion a răspuns cu indignare la insinuările tânărului și a subliniat că nu simpatizează cu rușii. Politicianul a condamnat întrebarea și a evidențiat faptul că tânărul nu a venit la festival pentru a se bucura de moment, ci pentru a provoca.

Această situație a fost menționată de Simion pe rețelele sale de socializare, dar incidentul în sine nu a fost comentat.

Reclamă

Atac subtil la adresa premierului

Într-o postare pe Facebook, Simion nu a ratat ocazia de a-l ataca subtil pe premierul Marcel Ciolacu. El i-a transmis acestuia să renunțe la burgeri și să participe la Festivalul „Micul de Aur” în 2023. Această declarație sugerează că Simion consideră festivalul mai important decât activitatea lui Ciolacu în calitate de premier.

Simion a declarat recent că AUR își propune să obțină primul loc la alegerile viitoare. El a subliniat dorința partidului de a guverna singur și a susținut că un scor bun la alegerile europarlamentare va contribui la succesul lor în alegerile parlamentare.

Obiectivul AUR pentru alegerile europarlamentare este de a obține între 12 și 15 europarlamentari, ceea ce le-ar permite să formeze majoritatea în Parlamentul European, conform declarațiilor lui George Simion.

Context electoral

Alegerile europarlamentare din România sunt primele din anul electoral 2024, urmate de alegerile locale, parlamentare și prezidențiale. Conform unor sondaje INSCOP publicate în finalul lunii septembrie, PSD se află pe primul loc în intențiile de vot, cu 31%, urmat de PNL și AUR, diferența dintre cele două partide fiind foarte mică.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro