Furtunile și vijeliile din ultimele 24 de ore au făcut ravagii în județul Dolj. Prefectul a anunțat că munca oamenilor a fost distrusă în totalitate.

Județul Dolj a fost grav afectat de furtunile și vijeliile care au avut loc în ultimele 24 de ore. Fenomenele meteo extreme au creat daune majore în această zonă, potrivit prefectului județului Dolj, Dan Diaconu.  

Furtunile puternice și vijeliile care au lovit județul Dolj în ultimele 24 de ore au cauzat daune majore în cincisprezece localități. Culturile și solariile au fost distruse în proporție de 100%.  

Instituția Prefectului a emis un ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare care va merge în fiecare localitate afectată pentru a analiza situația și pentru a evalua pagubele.  

Prefectul județului Dolj, Dan Diaconu, a discutat deja cu Ministrul Agriculturii pentru a solicita sprijin în acest sens și a primit rapoarte de evaluare din partea UAT-urilor. Cu toate acestea, conform Direcției Agricole Dolj, sunt mult mai multe localități afectate de vântul puternic decât cele două menționate în rapoartele oficiale. Până în prezent, ar fi vorba de 15 localități.  

Fermierii vor fi despăgubiți

În acest context, fermierii afectați sunt îndemnați să depună cereri de despăgubire la sediile primăriilor, iar Prefectul Diaconu le asigură că se vor face toate demersurile necesare pentru a-i ajuta.  

„I-am expus deja situaţia ministrului Agriculturii şi i-am solicitat sprijin în acest sens. Am reluat în această dimineaţă discuţiile şi cu cei de la Direcţia Agricolă Dolj. Primim rapoarte de evaluare din partea UAT-urilor. Până în acest moment am primit informaţii oficiale cu pagubele de la Călăraşi şi Desa, dar, din informaţiile pe care le am de la Direcţia Agricolă Dolj, ar fi mult mai multe localităţi afectate de vântul puternic de miercuri. Ar fi vorba de 15 localităţi. Fermierii afectaţi trebuie să ştie că este esenţial să meargă să depună cereri de despăgubire la sediile primăriilor”, a spus Dan Diaconu, pentru Agerpres.  

În unele zone, solariile și culturile aflate în stadii avansate de dezvoltare au fost distruse în întregime.  

Munca oamenilor a fost distrusă în totalitate

Prefectul a subliniat că este foarte important ca oamenii să aibă răbdare. De asemenea, el le-a transmis cetățenilor că Instituția Prefectului Dolj va face tot posibilul pentru a-i sprijini în această situație dificilă. Comisia de Evaluare va fi mobilizată în fiecare localitate pentru a evalua daunele și pentru a găsi soluții de remediere a situației.  

„Nu este deloc plăcut ce s-a întâmplat. Munca oamenilor a fost distrusă pe alocuri în totalitate. Avem solarii distruse în proporţie de 100%, culturi distruse, ce se aflau în stadii avansate de dezvoltare. Locuitorii trebuie să aibă răbdare, suntem alături de ei şi o să mă asigur că vor fi efectuate toate demersurile pentru a-i ajuta. La nivelul Instituţiei Prefectului Dolj am emis un ordin pentru constituirea unei Comisii de Evaluare a pagubelor, comisie ce se va deplasa în fiecare localitate pentru a analiza situaţia”, a mai explicat prefectul judeţului Dolj, Dan Diaconu.  

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.