A fost agitație mare luni, 14 august, pe Aeroportul Henri Coandă. Darius Vâlcov, fostul ministru fugar de la PSD, a fost extrădat din Italia. Va sta în spatele gratiilor 6 ani.

Fugarul Darius Vâlcov, extrădat din Italia

Fugarii României se întorc în țară să-și ispășească pedeapsa. Darius Vâlcov, fost ministru PSD, a fost extrădat din Italia. Fostul demnitar a fugit acolo și a stat ascuns mai mulți ani. Ulterior, în luna mai a acestui an, s-a predat singur autorităților.

Curtea de Apel din Napoli a dispus predarea acestuia către autorităţile române pentru executarea mandatului european de arestare şi a pedepsei de 6 ani de închisoare pronunţară de ÎCCJ din ţara noastră.

Luni, 14 august, Vâlcov a ajuns pe Aeroportul Henri Coandă. A fost așteptat de o armată de jurnaliști, care s-au înghesuit să surprindă primele imagini cu fostul ministru al Finanțelor.

Acesta a fost înconjurat în toate direcțiile de polițiști, iar jurnaliștii abia au putut să se apropie de ei. Deși era încătușat, fostul demnitar și-a acoperit cătușele cu o bluză. A refuzat să dea declarații.

 

Gorghiu: îi asigurăm 4 metri pătrați în celulă

Înainte ca Vâlcov să ajungă în România, Alina Gorghiu, ministrul Justiției, a spus că fugarul va fi dus direct la penitenciarul Rahova.

Urmează 21 de zile de carantină pentru fostul demnitar și va avea la dispoziție doar 4 metri pătrați în celula în care va sta. De la Rahova, se pare că va fi mutat ulterior în alt penitenciar din țara noastră.

Este primul fugar pe care îl aduc în mandatul meu de ministru al Justiţiei. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat, de la Poliţie la magistratul de legătură, mulţumesc autorităţilor italiene şi e bine să ştim ce urmează., a mai transmis ministrul.

Amintim că în mai 2015, Darius Vâlcov a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuzau de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupată de acesta, de primar al municipiului Slatina, senator şi ministru de Finanţe.