Furia a atins din nou cote maxime în Franța, care este paralizată de proteste.

800.000 de oameni din toată țara s-au mobilizat și au ieșit în stradă, iar simultan au avut loc peste 200 de greve. Poliția a intervenit în forță, pentru a calma spiritele. Printre manifestanți s-au infiltrat și anarhiști, care înseamnă la violență.

Reforma lui Emmanuel Macron și a Guvernului său în ceea ce privește sistemul de pensii a scos din nou oamenii în stradă. Majorarea vârstei de la 62 la 64 de ani a fost aprobată în Parlament, dar oamenii continuă să iasă plini de furie în stradă.

Franța este din nou paralizată, după ce în toată țara s-au organizat mai multe proteste și peste 200 de greve. Manifestanții au blocat gările, aeroportul Charles de Gaulle din Paris, rafinăriile și porturile. În plus, din capitala Paris devine pe zi ce trece o groapă de gunoi. Din cauza grevelor din rândul angajaților din domeniul de salubritate, mizeria continuă să se adune.

Protestele masive au loc la trei zile după ce moțiunile de cenzură, depuse de opoziție în Parlament împotriva actualului Guvern, au fost respinse. La doar câteva voturi diferență, executivul lui Macron a scăpat, iar simultan acest vot a însemnat și aprobarea legii controversate a pensiilor.

Anarhiștii provoacă haos printre civili

În stradă, spiritele se încing tot mai mult, pe zi ce trece. Forțele de ordine intervin în forță cu tunuri de apă, gaze lacrimogene și chiar și ciocniri fizice, pentru a ține în frâu mulțimile. S-au făcut sute de arestări în ultimele zile, dar manifestațiile devin din ce în ce mai violente.

Printre civili și-au făcut loc și anarhiști, numiți „black blocs” din cauza hainelor negre pe care le poartă. Aceștia nu fac decât să provoace și mai mult la violență și la ciocniri între manifestanți și polițiști.

În ciuda acestui haos provocat de reforma pensiilor, Macron nu dă semne că vrea să renunțe. În cadrul unui interviu televizat, a apărat decizia de majorare a vârstei de pensionare. Președintele Franței, la fel ca Guvernul, susține că măsura este necesară, astfel că nu se va renunța la ea.