Au fost clipe de groază în această dimineață la Paris. O femeie a fost împușcată de forțele de ordine în plină stradă. Înainte, aceasta a început să strige diferite mesaje prin care glorifica terorismul.

O femeie a fost împușcată în plină stradă la Paris de polițiști

Teama de atacuri teroriste, al căror număr a crescut alarmat de la începerea războiului dintre Israel și Hamas, a cuprins Europa. În Franța, amenințările cu bombă au fost la ordinea zilei, afectate fiind atât aeroporturi, cât și atracții turistice, care în consecință au fost evacuate de urgență.

Emmanuel Macron a ridicat nivelul de alertă în toată țara după ce în urmă cu mai multe săptămâni a avut loc un atac cu armă albă la un liceu din Arras. Atunci, s-a decis mobilizarea a mii de soldați în toată țara, măsură menită să asigure siguranța cetățenilor.

Marți dimineață, alerta a fost dată la o gară din Paris, extrem de circulată. Călătorii aflați acolo au sesizat autoritățile după ce o femeie a început să strige diferite mesaje, printre care și unele prin care glorifica terorismul.

Din declarațiile martorilor, individa purta haine specifice religiei musulmane. Oamenii s-au speriat atunci când aceasta a început să amenințe că se va arunca în aer.

Forțele de ordine s-au mobilizat urgent la fața locului, iar în doar câteva zeci de minute au izolat incinta gării. Polițiștii au încercat să o imobilizeze pe femeie, însă aceasta a fugit de ei.

După mai multe avertismente, aceasta a refuzat să coopereze cu echipele de intervenție, așa că agenții au deschis focul. A fost împușcată în zona abdomenului, moment în care polițiștii au reușit să se apropie de ea și să o rețină.

Imaginile de groază din timpul intervenției

Conform informațiilor din presa franceză, toată intervenția a durat aproximativ 60 de minute.

În imaginile surprinse la fața locului, apar zeci de jandarmi și polițiști, înarmați și cu veste antiglonț. În timp ce mai multe echipe au izolat incinta gării, alți agenți au intrat în gară pentru intervenție.