În urmă cu puțin timp, Substantial.ro a filmat o tornadă ce a avut loc în Pipera, faimosul cartier din București. Imaginile sunt de-a dreptul înspăimântătoare

În urmă cu câteva minute, Substantial.ro a surprins o tornadă în nord-estul Bucureștiului, mai exact, în Pipera. Aceasta a fost vizibilă timp de mai multe minute pe cer. Fuiorul nu a rămas suspendat deasupra solului și a atins pământul, iar după aproximativ 10 minute a dispărut. 

O tornadă a avut loc în urmă cu câteva minute, în cartierul Pipera din Capitală

Fenomenul a înspăimântat locuitorii capitalei, care au rămas timp de câteva secunde pe loc pentru a urmări totul. La nivelul țării, în ultimii ani, frecvența tornadelor a crescut considerabil și nu este exclus ca pe viitor să avem parte de un „culoar al tornadelor” în România. Procesul de formare al tornadei este unul destul de complex, iar astăzi se află încă în faza de cercetare, conform specialiștilor.

Teoria spune că astfel de tornade apar atunci când o cantitate mare de aer cald, adică ciclon urcă, iar aerul rece coboară. Astfel, prin deplasare formează o pâlnie. În ultimele zile, ANM a anunțat cod galben de caniculă, temperaturile ajungând la aproape 40 de grade Celsius. Deci nu este exclus să mai avem parte de astfel de fenomene.

Locuitorii cartierului au fost îngroziți de fenomen

Trecătorii din cartierul Pipera au fost de-a dreptul îngroziți să vadă fenomenul, care după cum vă spuneam, s-a desfășurat timp de mai multe minute la sol, dar și pe cer. Zilele următoare se anunță valuri de căldură greu de suportat, iar cetățenii români sunt din ce în ce mai îngrijorați de condițiile meteorologice. Dacă în urmă cu puțin timp am avut parte de ploi torențiale și temperaturi scăzute, însoțite de descărcări electrice, acum, însă, ne vom lupta cu canicula. Pe raza cartierului au mai avut loc astfel de evenimente, însă nu recent. În orice caz, românii sunt avertizați, conform ANM să se aștepte la temperaturi din ce în ce mai ridicate, atât în Capitală, cât și în restul zonelor din țară.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.