Vremea numai bună de ski a făcut și o victimă, pe o pârtie din Sinaia. Este vorba de un copil în vârstă de doar 10 ani, care s-a accidentat deosebit de grav. Medicii au intervenit de urgență cu un elicopter SMURD, cu care l-au transportat în timp record la o unitate medicală din Brașov.

La sfârști de luna martie, pârtiile sunt perfecte pentru amatorii de sporturi montante. Așa că nu-i de mirare că în acest sfârșit de săptămână, zonele skiabile din țară au fost pline de turiști, care s-au bucurat de vremea frumoasă și de ultimele petice de zăpadă in acest an.

Un copil de 10 ani s-a accidentat grav pe pârtie, la Sinaia

Doar că distracția putea să se transforme într-o tragedie pe o pârtie din Sinaia, la Cota 1400. Un copil de doar 10 ani s-a accidentat teribil în timp ce practica sporturi de iarnă.

Citește și:

Descoperă importanța și protecția mărcii înregistrate

Cum Scădem Rapid Colesterolul – Cel Mai Mare Dusman al Sănătății Românului

Bana Vanga, previziuni sumbre pentru 2024! Dezastrele cu care ne-am putea confrunta în noul an

La fața locului au intervenit în cel mai scurt timp echipajele de la Salvamont Sinaia, care i-au acordat primele îngrijiri medicale. S-a stabilit că micuțul avea nevoie să ajungă de urgență la spital, deoarece suferise câteva fracturi deosebit de grave.

Așa că salvamontiștii au acționat rapid și au luat legătura cu POA Brașov. De aici s-a trimis un elicopter SMURD, care a venit și l-a ridicat pe minor. Până să ajungă și aerobavă și în drum spre spital, copilul a fost transportatpână la cabinetul medical de la Baza Salvamont Prahova Cota 1400.

Salvamont Prahova și Salvamont Sinaia au colaborat pentru acordarea primului ajutor medical și evacuarea din munte a unui copil de 10 ani, ce a suferit o dublă fractură de tibie și peroneu, pe domeniul schiabil Sinaia.,a anunțat Salvamont Prahova.

Echipajele prezente pe pârtie au filmat momentul în care elicopterul a ajuns să-l ia pe micuț. Conform infomațiilor cunoscute în acest moment, copilul a fost transportat la un spital din Brașov, unde a fost internat.