România este împărțită la mijlocul lunii noiembrie între vreme la extreme. După ce aproape toată țara a fost sub avertizare de vânt puternic, în unele regiuni s-a instalat, de-a binelea, iarna. A nins atât de mult că mai multe drumuri au fost blocate, iar odată cu ele și un grup de turiști. 

Drumuri blocate de ninsori în România

Ultimele 24 de ore au adus ninsori puternice în mai multe regiuni ale țării, în special în zonele montane, unde meteorologii au anunțat chiar și viscol.

O vreme neașteptată, mai ales că în ultimele săptămâni, temperaturile au fost neobișnuit de ridicate în majoritatea țării.

În câteva ore, a nins suficient cât mai multe drumuri din țară să fie blocate. Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis că se fac eforturi ca circulația să fie reluată în condiții normale în cel mai scurt timp.

În continuare însă, este așteptat să ningă, astfel că șoferii care intenționează să se deplaseze în zonele de munte sunt sfătuiți să verifice înainte starea vremii și a șoselelor.

Zonele unde zăpada s-a așternut și a blocat șoselele sunt în Harghita:

  • DN13B – zona Bucin,
  • DN15 – zona Borsec,
  • DN13A – între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa,
  • DN12C – zona Lacul Roşu.

De asemenea, și Salvamontiștii au fost chemați să intervină din cauza stratului gros de nea așternut. Un grup de turiști a cerut ajutor după ce a rămas blocat în zona Padiș, în județul Bihor.

În acest condiții, CNAIR a făcut apel la șoferi să-și echipeze corespunzător mașinile pentru deplasările în condiții de iarnă.

De asemenea, și Salvamont i-a sfătuit pe pasionații de munte să nu plece la drum pe rute care sunt sub avertizare de vreme rea. Iar cei care totuși vor să-și asume riscul, trebuie neapărat să fie echipați corespunzător pentru condițiile meteorologice extreme.

În continuare, mai multe județe sunt sub avertizare de vânt puternic. Pe crestele montane, la altitudini de peste 1.700 de metri sunt așteptate în continuare ninsori și chiar și viscol.