Lumea muzicii populare este îngenuncheată de durere! Artistul Anton Achiței s-a stins din viață, lăsând în urmă zeci de oameni profund îndurerați și măcinați de durere. În anul 2019, regretatul a vrut să se sinucidă.

Iubitul cântăreț de muzică populară a plecat la cele sfinte la 74 de ani. Motivul pentru care s-a produs nenorocirea este necunoscut pentru moment. Cert este că familia și cunoscuții artistului sunt profund suferinzi și nu se așteptau la această veste tragică. Anton Achiței și-a dedicat mare parte din viață muzicii populare, mai exact 51 de ani în care a ”slujit” cu sfințenie tradițiile poporului nostru.

“A suit la ceruri , în lumea fără dor, un mare artist, un artist desăvârșit, complet, poet și creator de muzică folclorică. Anton Achiței – o mare voce a Moldovei lasă în urma sa un repertoriu impresionant! A compus sute de cântece populare, romanțe și cântece de petrecere, colinde și jocuri și obiceiuri pentru sărbători. Și mai trist decât plecarea în sine, este faptul că pe ultimul său drum pe pământ, nu putem să-l însoțim . Noi, artiștii care l-am cunoscut și l-am apreciat, cât și publicul care l-a adorat suntem nefericiți că un om de mare valoare artistică părăsește această lume fără a-și putea lua ramas bun de la ea… Zbor lin spre stele, maestre!”, a fost mesajul Mariei Șelaru pe care l-a postat pe rețelele de socializare.

Artistul George Cojocărescu a scris pe rețelele de socializare un mesaj pentru regretatul artist Anton Achiței:

“Recviem pentru un Corifeu (1947 – 2020)
După o viață dedicată valorilor tradiționale românești și o carieră de peste 40 de ani de cântec, marele OM de cultură, folclorist, compozitor, cântăreț, poet și prozator, ne-a părăsit, urmând să cânte în corul îngerilor, alături de ceilalți mari artiști ai României, alături de care a ținut cu verticalitate steagul culturii Băcăuane. Acum, tocmai acum, când nu-i putem fi alături pe ultimul drum, ne găsim cu greu cuvintele și-i aprindem lumina spre veșnicie, mulțumindu-i pentru LUMINA pe care ne-a arătat-o de atâtea ori în întreaga sa viață! Drum lin către îngeri și Dumnezeu să te primească în împărăția Sa, mare OM!”.

Distribuie

Mihaela are 22 de ani. A absolvit studiile la Facultatea de Litere, „Universitatea București” și activează în domeniu de 3 ani, lucrând la mai multe publicații.