Reclamă
Reclamă

Anul acesta, Italia a trecut prin unele dintre cele mai extreme fenomene. Țara a fost lovită de inundații, de incendii de vegetație, iar mai nou, de cutremure. În urmă cu câteva ore, un cutrem de 4 grade pe Scara Richter s-a produs în Napoli și, din păcate, nu este singurul din ultima perioadă. 

În urmă cu câteva ore, italienii au trecut prin clipe de panică după ce un nou cutremur a fost înregistrat în Napoli. Fenomenul seismic a venit la scurt timp după ce un altul similar s-a produs miercurea trecută, în aceeași regiune.

În ultimele zile, în zona Câmpiilor Flegree au fost înregistrate mai multe cutremuri, însă, toate au avut o intensitate destul de mică. Spre deosebire de ele, cel de aseară a fost resimțit din plin de italienii care s-au panicat instant și nu au știut unde să se mai adăpostească.

@passatempo.insieme #campiflegrei #scossa #pozzuoli #terremoto #agnano #pisciarelli #bradisismo ♬ suono originale – Passatempo😃

Reclamă

Seismul s-a produs la scurt timp după ora 22:00. Deși a fost destul de puternic, din fericire, nu s-au înregistrat pagube materiale sau umane, potrivit declarațiilor făcute de cei de la protecția civilă pe fostul Twitter.

Italia, zguduită de cutremure

Epicentrul seismului, potrivit Institutului Național de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a fost la 3 kilometri adâncime, fix între orașele Napoli și Pozzuoli.

@fanpage.it #Terremoto di magnitudo 4.0 ai #CampiFlegrei, danni a #Napoli ♬ suono originale – Fanpage.it

Din fericire, cutremurul de acum nu a pus în pericol viața italienilor, însă, zona este recunoscută pentru fenomene periculoase. În anul 1538, în zona vulcanului Câmpiile Flegree a fost înregistrată ultima erupție, iar specialiștii susțin că dacă în zilele prezente s-ar înregistra o nouă erupție, jumătate de milion de italieni ar fi în pericol.

Napoli a mai resimțit un cutremur și săptămâna trecută. Atunci, seismul a avut puțin peste 4 grade pe Scara Richter, ceea ce i-a panicat și mai mult pe locuitorii din zonă. Din păcate, autoritățile nu au venit cu vești bune pentru localnici. De acum încolo, potrivit specialiștilor, italienii ar trebui să se aștepte la mișcări tectonice și mai puternice.

Reclamă
Share.

27 de ani, absolventă a Facultății de Sociologie și a Facultății de Drept din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. Lucrează în presă de aproape 3 ani și este responsabilă de materialele publicate pe zutv.ro. Este pasionată de social media și nu îi este străin niciun tool de promovare online.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro