Kim Jong-Un și-a încheiat duminică, 17 septembrie vizita în Federația Rusă. Liderul suprem al Coreei de Nord a plecat spre casă cu trenul său blindat, dar nu înainte să primească din partea lui Vladimir Putin mai multe daruri.

Kim Jong-Un a plecat din Rusia

Liderul de la Phenian a părăsit Extremul Orient al Rusiei. Trenul său blindat, care-i asigură o călătorie 100% sigură s-a îndreptat spre graniţa cu Coreea de Nord.

Trenul a fost botezat „Taeyangho”, care înseamnă „soare” în coreeană, referire simbolică la fondatorul Kim Il Sung.

Oficialii ruși au pregătit pentru Kim Jong-Un o ceremonie de „Rămas bun!”. A pășit pe un covor roșu, iar  în momentul în care trenul a plecat, s-a auzit „Adio Slavianka”, un marş patriotic rusesc.

Agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA a spus că vizita liderului suprem are loc „într-un moment în care se deschide o nouă eră de prietenie, solidaritate şi cooperare în istoria dezvoltării relaţiilor dintre RPDC şi Rusia”.

Ce cadou i-a făcut Putin lui Kim Jong-Un la plecarea acestuia din Rusia. A pornit spre Coreea de Nord

Kim Jong-Un nu a părăsit teritoriul Federației Ruse cu mâna goală. În trenul său au fost îmbarcate cinci drone kamikaze și o vestă antiglonț. De asemenea, a mai primit din partea guvernatorului Oleg Kojemiako haine militare și o dronă de recunoaștere.

Analiștii militari și politici susțin că aceste daruri ar avea o simbolistică puternică. Mai exact, ar simboliza susținerea reciprocă între Moscova și Phenian, în contextul amenințării Occidentului.

În plus, ar putea reprezenta și un posibil acord pentru livrări de arme şi muniţii nord-coreene de care Moscova are nevoie pentru ofensiva sa în Ucraina.

În cadrul întâlnirii pe care au avut-o, Vladimir Putin și Kim Jong-Un au discutat despre perspectivele unei cooperări militare. Iar ca simbol în acest sens, și-au dăruit reciproc câte o pușcă.

Până acum, Kremlinul a anunțat că nu a fost semnat niciun acord în acest sens între cei doi lideri.