Ingenios, românul a scos din portbagaj roata de rezervă, pe care a folosit-o să înlocuiască roata blocată.

Un șofer inventiv din București a găsit o modalitate ingenioasă ca să scape de amendă, după ce i s-a blocat roata. Parcase neregulamentar, așa că autoritățile și-au făcut treaba, dar a reușit să „le păcălească”. A lăsat în urmă roata, iar polițiștii îl așteaptă acum să o recupereze.

Nu mai este un secret pentru nimeni că parcările în București sunt o mare problemă. Locurile sunt mult prea puține, iar șoferii găsesc cu greu la nevoie un loc unde să-și lase mașinile. Din grabă, cei mai mulți aleg să riște și să le lase în locuri neregulamentare. Iar pentru asta sunt taxați de autorități atât cu amendă, cât și cu roata blocată.

Doar că un bărbat ce-și lăsase mașina în Sectorul 4 din capitală a fost cu un pas înaintea autorităților. Și printr-o smecherie, a crezut chiar că scapă bazma curată. Când s-a întors la vehicul, a văzut că autoritățile îi blocaseră roata. Dar nu a stat pe gânduri și a găsit și o soluție.

Ingenios, românul a scos din portbagaj roata de rezervă, pe care a folosit-o să înlocuiască roata blocată. Și cum nu a vrut să plece cu tot cu dispozitivul de metal folosit de autorități, l-a lăsat în urmă, cu tot cu roată.

Asta au găsit polițiștii pe locul de parcare, care i-au transmis un mesaj șoferului descurcăreț. Mai exact, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a postat un videoclip cu isprava conducătorului auto, dar i-a lăsat și indicații cu ce ar trebui să facă în continuare.

Nu recomandăm așa ceva, însă, un șofer „inventiv” chiar așa a procedat zilele trecute, când, grăbit fiind de mama focului, și-a uitat o roată în plină stradă. Apropo, colegii de la Poliția Locală îl așteaptă ca să i-o returneze., a transmis primarul în mediul online.

Ce amendă primesc șoferii care parchează neregulamentar

Șoferii care parchează neregulamentar sunt dur sancționați de Poliția Locală. Astfel că după ce sunt sesizați, aceștia blochează roata vehiculului, dar îl și amendează pe conducătorul auto cu pricina.

În 2023, amenda pentru parcare ilegală ajunge și la 870 de lei, plus puncte de penalizare. Iar șoferii, dacă plătesc în 15 zile de când au primit-o, scapă doar cu jumătate din valoarea acesteia.

Share.