Ministrul Sănătății, a luat o decizie de ultimă oră în ceea ce privește Spitalul Bagdasar-Arseni din București. În urma furtunilor de noaptea trecută, aici a avut loc o inundație, iar pompierii au fost chemați să intervină.

Anunțul lui Rafila după inundația de la Spitalul Bagdasar-Arseni

Spaţiul dedicat Urgenţelor Minore, precum şi cel al Izolatorului din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului „Bagdasar Arseni” au fost inundate. Curentul în unitatea medicală a fost înterupt până a fost evacuată apa, iar 6 persoane au fost transferaţe la Spitalul Sf. Ioan.

Ministrul Sănătății a anunțat că urmează controale la unitatea medicală pentru verificarea contractelor de mentenanță.

Eu am luat decizia să trimit rapid Corpul de control la acest spital, la Spitalul Bagdasar-Arseni, ca să vedem exact care este situaţia, de ce nu a fost încheiate aceste contracte., a transmis Alexandru Rafila.

Ministrul a mai adăugat că de vină pentru cele întâmplate ar putea fi și personalul spitalului. Mai exact, aceștia ar fi trebuit să se ocupe de mentenanța, chiar dacă contractele necesare nu erau încheiate. Aceștia ar fi putut să cureţe reziduurile care se adună şi blochează zonele de scurgere din spital, iar situația din noaptea de miercuri să fie evitată.

În spitalul inundat, 8 victime de la Crevedia sunt internate

La Bagdasar-Arseni sunt internați 7 dintre victimele exploziilor de la Crevedia. Conform informațiilor furnizate de Ministerul Sănătății, dintre aceștia, o persoană se află în stare critică și este intubată.

Joi, 31 august, bilanțul deceselor a crescut la 3. Un bărbat a decedat pe parcursul nopții la Spitalul Floreasca din Capitală. Este vorba despre un locuitor din Crevedia, care după explozii a suferit arsuri pe o suprafață de peste 95% din corp. Din cauza stării sale critice, nu a fost posibil transferul acestuia la un spital din străinătate.

România nu are în acest moment un spital de mari arși și nici suficiente paturi pentru tratarea lor în secțiile speciale. O astfel de secție urma să fie construită la Bagdasar-Arseni după anul 2022. Însă spitalul a ratat finanțarea de la Banca Mondială.