Un avion al companiei Japan Airlines a luat foc după aterizarea pe aeroportul Haneda din Tokyo marți, conform difuzorului național NHK.

Toți cei aflați la bord au fost evacuați în siguranță. Imaginile arată avionul de pasageri mișcându-se și apoi izbucnind într-o mare flacără. Apoi, avionul a fost văzut în repaus, cu oamenii folosind toboganele de urgență pentru a scăpa de infern, în timp ce pompierii încercau să lupte cu flăcările crescânde. Conform NHK, la bordul avionului se aflau aproximativ 400 de pasageri și membri ai echipajului.

Zborul Japan Airlines 516 a decolat de la Aeroportul New Chitose din Hokkaido către Aeroportul Haneda din Tokyo, potrivit NHK. Japan Airlines a declarat că avionul a intrat în coliziune cu ceea ce pare a fi o aeronavă a Pazei de Coastă a Japoniei în momentul aterizării. Conform site-ului de urmărire a zborurilor FlightAware, zborul a fost efectuat cu un Airbus A350-900.

Avem video cu momentul cand avionul aterizeaza si este cuprins de flacari. Secvența video începe cu avionul Japan Airlines apropiindu-se pentru aterizare, un eveniment aparent rutinier transformându-se rapid într-un coșmar. În momentul atingerii pistei, o explozie uriașă a cuprins avionul, transformându-l într-o minge uriașă de foc.

Flăcările violente și fumul dens au învăluit rapid întreaga aeronavă, creând o scenă de haos și disperare. Imaginile arată pasagerii panicati, luptând să evadeze prin toboganele de urgență, în timp ce pompierii se grăbeau să stăpânească flăcările furioase care amenințau vieți și bunuri. Această secvență îngrozitoare oferă o perspectivă sumbră asupra gravității și intensității incidentului, subliniind curajul echipajului și pasagerilor în fața unei situații de viață și de moarte.

Toate cele 379 de persoane aflate la bord, inclusiv pasagerii și echipajul, au fost evacuate în siguranță. Agenția de Coastă a Japoniei investighează posibilitatea unei coliziuni cu avionul de pasageri. Cinci din cei șase membri ai echipajului aeronavei Pazei de Coastă sunt de negăsit, în timp ce unul a reușit să scape, a raportat NHK. Aeroportul Haneda și-a închis toate pistele urmare a incidentului.

Imaginile recent publicate din interiorul avionului Japan Airlines în timpul incidentului arată o reacție remarcabilă din partea pasagerilor. În ciuda situației de extremă urgență și pericol, pasagerii s-au comportat exemplar, păstrând calmul și ordinea în procesul de evacuare. Acest comportament disciplinat, adesea asociat cu cultura japoneză și educația lor în situații de criză, a contribuit semnificativ la prevenirea unei situații și mai dramatice.
Dacă un astfel de incident ar avea loc în România, unde răspunsurile în situații de criză conduc la panica iar reacțiile ar putea fi mai haotice, crescând riscul de incidente suplimentare și posibile victime.

 

@dailymail A large airliner carrying more than 300 passengers exploded today at an airport near Tokyo, just a day after a brutal 7.6 magnitude earthquake devastated huge swathes of Japan’s west coast. Shocking footage showed the Japan Airlines jet engulfed in a raging inferno as it sat on the runway at Haneda Airport, in Ota City, Tokyo, with gouts of flame seen pouring out of the passenger windows. The airliner collided with a coastguard plane as it travelled down the runway, Japanese TV reported, with the collision causing the plane to erupt into flames. #fyp #japan #tsunami #breakingnews #earthquake #news #fire ♬ original sound – Daily Mail