Momente de groază pe șosea în județul Olt! 55 de persoane au fost implicate într-un accident, după ce un autocar s-a izbit de un alt vehicul. Trupele de intervenție au activat imediat Planul Roșu.

A fost activat Planul Roșu: accident cu 55 de persoane în Olt

Este alertă în județul Olt, după ce a avut loc un accident de proporții. Incidentul s-a petrecut pe un drum din localitatea Recea. Au fost implicate un autocar la bordul căruia erau 53 de persoane și o autoutilitară, în care se aflau 2 persoane.

Imediat după impact, martorii au sunat la numărul unic de urgență 112. Din cauza numărului mare de persoane implicate, autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

La fața locului, echipajele operative au intervenit cu o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, şapte ambulanțe SMURD, o autospecială de transport personal și victime multiple și 5 ambulanțe SAJ.

Din fericire, nu este vorba despre un număr mare de răniți. 4 persoane au fost accidentate ușor și au primit îngrijiri la fața locului.

O femeie a fost rănită grav și transportată la spital

O singură persoană, o femeie, era în stare gravă în momentul în care au ajuns salvatorii. Din cauza impactului puternic, a fost încarcerată, motiv pentru care pompierii au intervenit pentru extragerea acesteia dintre fiarele vehiculului.

Ulterior, medicii aflați la fața locului au decis transportarea acesteia la cel mai apropiat spital. Aici, i se vor face mai multe investigații și va primi îngrijirile medicale de care are nevoie.

Autoritățile au transmis că în momentul în care a fost preluată, era conștientă și coopera cu echipajele medicale.

Nu este clar care dintre șoferi se face vinovat pentru impact. În acest caz a fost deschisă o anchetă, care va stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs accidentul.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest la fața locului, după cum impune procedura în astfel de cazuri. Autoritățile vor transmite rezultatele.