Armata Israeliană a reușit într-o lună de război să ajungă în centrul orașului Gaza, unde își au sediile de operare teroriștii Hamas. Un comandant al IDF a transmis că operațiunea avansează și că soldații israelieni au reușit să elimine mai mulți luptători ai grupării.

A început măcelul în Gaza: soldații IDF au ajuns în inima Fâșiei Gaza

Sunt clipe cruciale pentru soldații israelieni, care de mai bine de 2 săptămâni. au început operațiunea terestră în Fâșia Gaza. Marți, un comandant al IDF a anunțat că după ce au încercuit orașul Gaza, militarii au reușit să pătrundă în centrul acestuia și să câștige mai mult teren.

În plus, operațiunea terestră pare că este un succes. Se pare că IDF a reușit să elimine, conform aceluiași șef al armatei, zeci de comandanți Hamas.

Acțiunile noastre afectează inima activităților Hamas. Am eliminat zeci de comandanți, am dezvelit multe tuneluri și lovim puternic inamicul.,a transmis acesta.

În continuare, regiunea de nord a enclavei este lovită și de atacuri aeriene. IDF a raportat că al lovit peste 400 de ținte în ultimele zile.

Israelul avansează, numărul morților din Fâșia Gaza crește alarmant

În ultimele zile, Israelul a făcut primii pași pentru evacuarea civililor din regiunea de conflict. Pentru trei zile consecutiv, inclusiv marți, a fost deschis un culoar umanitar, prin care cetățenii puteau să ajungă în zona de sud a enclavei, unde sunt în siguranță.

În ciuda apelurilor repetate de evacuare, numărul palestinienilor uciși într-o lună de război este tot mai mare.

Conform informațiilor transmise de Ministerul Sănătății, controlat de Hamas, bilanțul este de 10.328 de morţi. Dintre aceștia, 4.037 ar fi copii.

Amintim că populația Fâșiei Gaza, considerată una tânără, este de aproximativ 2 milioane. Din acest număr de civili, peste jumătate ar fi minori, după cum arată datele recente.

Bilanțul morților transmis de Ministerul Sănătății din Gaza nu poate fi verificat de alte autorități sau de presa internațională. Astfel că este considerat unul provizoriu.