Andrew și Tristan Tate își recâștigă, treptat, libertate. Cei doi frați au câștigat în instanță permisiunea să părăsească Bucureștiul. Avocații lor au încercat să obțină permisiunea ca aceștia să plece din țară.

Andrew și Tristan Tate vor să plece din România

Frații Tate sunt liberă să se plimbe oricât doresc pe teritoriul României. După ce au fost eliberați din arestul preventiv și cel la domiciliu, Andrew și Tristan Tate au fost plasați sub control judiciar. Una dintre măsurile pe care trebuiau să le respecte a fost faptul că nu pot părăsii raza Bucureștiului și a județului Ilfov, unde sunt domiciliați.

Joi, 28 septembrie, Tribunalul București a emis o decizie în favoarea lor. Magistrații au decis că cei doi pot să deplaseze în voie.

Avocații au încercat să obțină pentru milionari o altă permisiune. Andrew și Tristan Tate și-au prezentat în fața magistraților dorința să plece din România, asumându-și că nu vor trece de granițele Europei.

Judecătorii au refuzat această solicitare a lor și în schimb le-au permis să părăsească capitala.  Dacă vor să părăsească România, cei doi încă trebuie să ceară în prealabil permisiunea judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de procurorii DIICOT de trafic de persoane în formă continuată, viol și constituirea unui grup infracțional.

Rețeaua lor folosea metoda „loverboy”, prin care tinerele erau păcălite cu promisiunea unei relații, apoi erau lipsite de libertate și obligate să activeze pe rețele specifice pentru adulți.

Femeile erau păzite în permanență și se pare că erau nevoie să îndeplinească o anumită „normă” de profit, în caz contrar erau amendate de frații Tate.

Cei doi milionari, cu dublă cetățenie, americană și britanică, au fost trimiși în judecată de DIICOT pe 20 iunie. Conform procurorilor, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie.