Reclamă
Reclamă

Victoria Starmer, soția noului prim-ministru britanic Keir Starmer, evită în mod constant aparițiile publice și intenționează să-și continue activitatea în cadrul Serviciului Național de Sănătate (NHS), în ciuda intrării sale la Downing Street 10. Aceasta precizare a fost relatată de AFP.

Vineri, mulți britanici au descoperit chipul acestei femei de 50 de ani, înaltă și brunetă, care și-a împărțit viața cu noul șef al guvernului laburist timp de peste 20 de ani și care l-a însoțit, ținându-se de mână, la Palatul Buckingham și apoi la Downing Street 10, noua reședință oficială.

De când Keir Starmer a preluat conducerea Partidului Laburist în 2020, Victoria Starmer nu a acordat vreun interviu și aparițiile sale publice au fost rare. Ea a fost văzută alături de soțul său doar la secția de votare în zilele alegerilor, în tribună la Wimbledon sau la Palatul Buckingham pentru evenimente oficiale. Singura excepție notabilă a fost în 2023 când l-a însoțit pe Keir pe scena conferinței anuale a partidului, purtând o rochie roșie, culoarea laburiștilor.

Reclamă

Crescută în nordul Londrei, Victoria Starmer, născută Alexander, este fiica unui contabil de origine evreiască poloneză și a unei mame medic. A studiat dreptul la Universitatea Cardiff și a devenit activistă laburistă în timpul epocii Tony Blair. A lucrat ca jurist înainte de a se alătura NHS.

Keir Starmer a povestit de mai multe ori despre cum s-au întâlnit. În timpul unui apel telefonic profesional, Victoria a fost auzită spunând despre el: „Cine naiba se crede?”, după ce acesta a sunat-o pentru a verifica seriozitatea muncii sale.

Cuplul s-a căsătorit în 2007 și are doi copii, un băiat de 16 ani pe nume Toby și o fată de 13 ani al cărei nume nu a fost făcut public. Ei locuiesc în Kentish Town, în circumscripția din nordul Londrei unde Keir este ales.

Deși prim-ministrul nu este religios, Victoria se străduiește să transmită tradițiile evreiești copiilor lor, ducându-i la sinagogă și organizând cine de Shabbat.

Keir Starmer a lăudat-o pe Victoria, descriind-o în Vogue ca fiind „foarte tupeistă” și „cu picioarele pe pământ”. Considerată un atu pentru soțul ei, Victoria a păstrat o distanță față de mass-media în timpul campaniei, prioritizând susținerea fiului lor în timpul examenelor.

Însă, presa a făcut referire la mărturia sa în fața instanței în iunie, când trei activiști pro-palestinieni au fost judecați pentru protestul în fața casei familiei Starmer. „Nu m-am simțit bine, să fiu sinceră. Am fost îngrijorată și stânjenită”, a declarat ea.

Keir și Victoria Starmer sunt hotărâți să-și protejeze copiii de atenția mediatică, conform declarațiilor noului premier de dinainte de alegeri.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro