Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Digi24, că patru dintre victimele exploziei de la Botoșani se află în stare gravă și vor fi mutate la spitale din București și Iași. El a specificat că, în prezent, nu se impune transferul pacienților în străinătate.

Patru dintre cei răniți în explozia de la magazinul Dedeman din Botoșani se află în stare gravă, conform informațiilor oferite de Alexandru Rafila. Doi dintre pacienți necesită intubare.

Ministrul Sănătății a precizat că doi pacienți vor fi transportați la Spitalul de Urgență Floreasca din București, iar alți doi la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Rafila a menționat că ambele unități medicale oferă „condiții extrem de bune” pentru tratament, astfel încât nu există, în acest moment, motive pentru a lua în considerare transferul în străinătate.

„Dacă evoluția lor ulterioară va impune acest lucru, se va decide transferul,” a adăugat ministrul.

Explozia a avut loc vineri dimineață într-un magazin de bricolaj din Botoșani. Deflagrația s-a soldat cu 13 răniți, dintre care patru în stare gravă, potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență.