O rulotă a membrilor unei secte Mormon a traversat sâmbătă în Arizona, după ce a fugit din Mexic, în urma unei ambuscade a cartelului de droguri din această săptămână care a ucis nouă americani.

Arizona Daily Star a raportat că 18 vehicule care transportă aproximativ 100 de persoane au intrat în SUA prin portul de intrare în Douglas, Arizona.

Bryce Langford, a cărui mamă, Dawna Ray Langford, a fost una dintre femeile ucise luni, a declarat pentru Daily Star că este în drum spre a-și vizita fratele la un spital din Tucson. El a spus că majoritatea familiilor călătoresc la Phoenix, iar altele se îndreaptă spre Tucson. Nu sunt siguri unde se vor stabili pe termen lung.

Familiile locuiseră în cătunele din La Mora și Colonia LeBaron, două comunități din statul Sonora din nordul Mexicului, care au rămas îndurerate după masacrul care a lăsat morți șase femei și trei copii. Alți locuitori ai cătunelor au intenționat să plece în zilele următoare.

Americanii călăreau într-un convoi de SUV-uri când atacatorii au deschis focul pe un drum de la La Mora care duce la Colonia LeBaron. Armenii de la cartelul de droguri Juarez au pus aparent ambuscada pe seama unui război cu cartelul Sinaloa, iar familiile americane au fost victime colaterale.

Oficialii mexicani au spus că este posibil ca atacatorii să fi confundat SUV-urile mari ale grupului cu cele ale unei bande rivale.